Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών μετά το τέλος του αγώνα με την Ουγγαρία. Ο Θοδωρής Βλάχος ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες και τον κόσμο για την απόφαση του να πάρει τάιμ άουτ 37” πριν το φινάλε με το σκορ στο 10-10 και ενώ η γαλανόλευκη έκλεψε τη μπάλα και είχε παίκτη παραπάνω.

Οι δηλώσεις του: 

«Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω. Οφείλω μία συγγνώμη στα παιδιά, έκανα το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου σε μία φάση η οποία θα έκρινε τον τελικό, που πήρα τάιμ άουτ στο τέλος και ήμασταν δύο-ένας μπροστά για να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου στην πιο σπουδαία στιγμή της Εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο.

Έχουμε προσδοκίες, το πιστέψαμε, ίσως να το αξίζαμε κιόλας, νομίζω πως χάσαμε στο τελευταίο λεπτό μια κλασική ευκαιρία για να βάλουμε γκολ, να περάσουμε μπροστά και μετά το λάθος σε αυτό το τάιμ άουτ νομίζω ότι μας χάλασε όλο το μομέντουμ.

Κρίμα, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλο το τουρνουά, φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες, αυτή η ομάδα νομίζω ότι θα έχει και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική.

Είναι κάτι το οποίο το επιδιώκουμε, θέλουμε ο κόσμος να μας γνωρίσει, να μας αγαπήσει, να αγαπήσει το άθλημα, αν καταφέραμε αυτό είναι σπουδαίο.

Νομίζω ότι όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο εδώ απλά δεν καταφέραμε το απόλυτο. Δεν ξέρουμε για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό το σημερινό αλλά θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά για επόμενες επιτυχίες».