Η ατζέντα της ημέρας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Κατάρρευση γέφυρας με νεκρό στην Πάτρα – Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο νησί της Ρόδου με συνεχείς αναζωπυρώσεις να λαμβάνουν χώρα, την ίδια ώρα που πυρκαγιές βρίσκονται εκτός ελέγχου και στην Εύβοια αλλά και στο Αίγιο. Στην Πάτρα, γέφυρα κατέρρευσε με θλιβερό απολογισμό έναν νεκρό και δώδεκα τραυματίες.

1

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ρόδο

2

Κατέρρευσε γέφυρα προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου στην Πάτρα

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

4

Οριακή νίκη για το λαϊκό κόμμα στις ισπανικές εκλογές

  • Τα αποτελέσματα: «Πύρρειος» φαίνεται πως είναι η νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις ισπανικές εκλογές καθώς συγκεντρώνει 136 έδρες, 40 λιγότερες από τις 176 που χρειαζόταν.
  • Ο σχηματισμός κυβέρνησης: Αυτή την ώρα ο σχηματισμός κυβέρνησης μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολος καθώς ούτε με τη σύμπραξη του ακροδεξιού Vox, το οποίο συγκεντρώνει 33 έδρες, μπορεί η Δεξιά να σχηματίσει κυβέρνηση
  • Η πιθανότητα νέων εκλογών: Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο νέων εκλογών τους επόμενους μήνες καθώς ο σχηματισμός κυβέρνησης με τα αποτελέσματα που προέκυψαν φαντάζει δύσκολος.
5

Ματαιώνεται λόγω των πυρκαγιών η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

  • Η δεξίωση: H δεξίωση για την 49η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας επρόκειτο να γίνει σήμερα το απόγευμα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.
  • Η αναβολή: Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν σημειωθεί στη χώρα, οι οποίες δεν επιτρέπουν περιθώρια για εορτασμούς και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2018 λόγω της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
  • Τα τρόφιμα: Tα τρόφιμα που προορίζονταν για την εκδήλωση θα διατεθούν στους άστεγους και τους πρόσφυγες, όπως ζήτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr