Ματαιώνεται λόγω των πυρκαγιών η δεξίωση για την 49η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που επρόκειτο να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Από τη προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε: «Ενόψει των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα λόγω των πυρκαγιών η αυριανή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ματαιώνεται».

Η δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο είχε ματαιωθεί ξανά λόγω της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για την ματαίωση της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, (που για άλλη μια φορά η Πρόεδρος έδειξε την ευαισθησία της) στήθηκε μια «επιχείρηση», υπό την εποπτεία του διευθυντή του γραφείου της Προέδρου Ηλία Νάτσιου προκειμένου να ειδοποιηθούν ορισμένοι προσκεκλημένοι που θα ταξίδευαν από μακριά να μη έρθουν.

Ποιοι ήταν στη λίστα των προσκεκλημένων

Είχαν σταλεί περισσότερες από 1.000 προσκλήσεις και ορισμένοι προσκεκλημένοι, όπως η Αρτέμιδα Παπακωστίδου, η «Κυρά της Έβρου» επρόκειτο να ταξιδεύσει σήμερα από τον Έβρο εν μέσω καύσωνα για να βρίσκεται την Δευτέρα στο Προεδρικό. Ή ακόμα ο διευθυντής του Γυμνασίου στην ακρτική Χάλκη Νίκος Τσαταλιάς καθώς και ο δήμαρχος του παμνέμορφου αυτού νησιού Ευάγγελος Φραγκάκης.

Στο Προεδρικό άρχισαν τα τηλεφωνήματα για τους περισσότερους που έλαβαν την πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ, οι γονείς του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Μάρκου- Μιχαήλ Τουρούτσικα, των γενναίων πιλότων του μοιραίου Φάντομ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου, στο νησί, εκεί όπου κτυπά η βαριά βιομηχανία του Τουρισμού στην χώρα μας με τους χιλιάδες τουρίστες να μεταφέρονται σε ασφαλή μέρη καθώς και ο παρατεταμένος καύσωνα ήταν οι αιτίες για τη ματαίωση της δεξίωσης.

Πού θα δοθούν τα τρόφιμα και τα ποτά της δεξίωσης

Ωστόσο οι προμήθειες στο Προεδρικό είχαν γίνει με σκοπό να ήταν όλα έτοιμα ώστε να προσφερθούν στους καλεσμένους. Τι θα γίνει όμως με όλες αυτές τις προμήθειες (σε τρόφιμα και σε ποτά, αναψυκτικά και νερά) που αγοράστηκαν ειδικά για την δεξίωση; Ναι μεν ο σεφ του Προεδρικού Βασίλης Μπέκας, είχε σκοπό να αρχίσει τις ετοιμασίες του από την Δευτέρα το πρωί (δηλαδή να ετοιμάσει κυρίως fingers food), αλλά η πρώτη ύλη είχε παραγγελθεί. Γίνονται σκέψεις, τώρα που θα διατεθούν αυτά τα τρόφιμα και κυρίως τα νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Προεδρία τα τρόφιμα θα διατεθούν κυρίως στου άστεγους και τους πρόσφυγες όπως ζήτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ηδη υπάρχει συμφωνία με τον «Δειπνοσοφιστή» που ακριβώς θα πάνε.