Η ατζέντα της ημέρας: Η ορκωμοσία της κυβέρνησης – Το «καύσιμο» των Σπαρτιατών – Οι επενδύσεις των αποταμιευτών

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την ίδια ώρα οι αναλυτές αναζητούν το πως οι Σπαρτιάτες βρέθηκαν από τα αζήτητα στη Βουλή σε λίγες εβδομάδες.

1

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης

2

Το «καύσιμο» των Σπαρτιατών

  • Η ευχαριστήρια δήλωση: Ο αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας, κατά την πρώτη του δήλωση στα άτυπα γραφεία τους, ευχαρίστησε τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, για τον ρόλο που έπαιξε στην είσοδο του κόμματος στη Βουλή, παρομοιάζοντας τον με «καύσιμο».
  • Η τοποθέτηση Βενιζέλου: «Οι εκατέρωθεν ευχαριστίες Κασιδιάρη – Σπαρτιατών δείχνουν ότι καταστρατηγήθηκε η απαγόρευση συμμετοχής συνδυασμών οι οποίοι συνδέονται με πρόσωπα που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις του νόμου και αυτό είναι μία αποτυχία νομική και θεσμική της μαχόμενης δημοκρατίας»
  • Από που πήραν ψήφους οι Σπαρτιάτες: Το κόμμα με τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, «έκλεψε» 19,5% των ψήφων του από την Ελληνική Λύση και 16,5% από τη ΝΙΚΗ. Ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 12% προέρχεται από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι επενδύσεις των αποταμιευτών

  • Που στρέφονται όσοι έχουν οικονομική ρευστότητα; Όσοι διαθέτουν ρευστότητα μετατρέπουν τις καταθέσεις τους σε σπίτια και καταστήματα με την προσδοκία ενός υψηλού ετήσιου εισοδήματος.
  • Τα στεγαστικά δάνεια: Παρά την έκρηξη των μεταβιβάσεων από το 2017 έως σήμερα μόλις το 15%-20% των αγορών χρηματοδοτείται από στεγαστικά δάνεια.
  • Η έκρηξη των τιμών:  Tα διαμερίσματα στην Αθήνα ανατιμήθηκαν ετησίως, με βάση τις συναλλαγές που πέρασαν μέσα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κατά 14,5% στο α’ τρίμηνο του 2023. Μάλιστα, ο σχετικός δείκτης της κεντρικής τράπεζας δείχνει ότι απέχουν μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά που είχαν καταγραφεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000.
4

Τι μέλλει γενέσθαι στη Ρωσία

5

104 χρόνια από την επίσημη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

  • Πως ξεκίνησε: Μία μέρα σαν σήμερα, στις 28 Ιουνίου του 1914, ο Αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος της Αυστρίας, διάδοχος του θρόνου της Αυστροουγγαρίας δολοφονείται στο Σαράγεβο από τον Σέρβο εθνικιστή Γκαβρίλο Πρίντσιπ, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή της έναρξης του πολέμου.
  • Τα αντιμαχόμενα μέρη: Αντιμέτωποι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν από τη μία πλευρά, η συμμαχία της Αντάντ, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η Βρετανική Αυτοκρατορία, η Ρωσική Αυτοκρατορία και η Γαλλία, ενώ από την άλλη οι λεγόμενες κεντρικές δυνάμεις, με προεξάρχουσες τη Γερμανική Αυτοκρατορία και την Αυστροουγγαρία.
  • Η συνθήκη των Βερσαλλιών: Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της νικήτριας Αντάντ και των ηττημένων κεντρικών δυνάμεων, που έλαβαν χώρα στη διάσκεψη ειρήνης του Παρισιού, υπεγράφη στις 28 Ιουνίου 2019 στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, η συνθήκη που έθεσε και τυπικά τέλος στον πόλεμο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr