Δεν κατάλαβα ακριβώς τι νόημα είχε η επίσκεψη του Τσίπρα στον πρωθυπουργό Σαρμά για τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξ όσων μπορώ να υποθέσω ουδεμία ανάμειξη έχει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και στη δραστηριότητα των υποψηφίων του.

Ο Τσίπρας αντιθέτως είχε ενημερωθεί επισήμως για τις δραστηριότητες αυτές από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από τις εκλογές και πολύ πριν οριστεί ο Σαρμάς υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Τότε δεν διαμαρτυρήθηκε. Αλλά ούτε έκανε κάτι.

Κι έκτοτε κανείς δεν είπε ότι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας αναστέλλονται σε προεκλογική περίοδο. Ούτε ότι ο Μητσοτάκης, η ΝΔ ή η ΟΥΕΦΑ έχουν την παραμικρή εμπλοκή σε μια υπόθεση υποψηφίων του αντίπαλου κόμματος.

Την οποία κανείς άλλος δεν είναι αρμόδιος να χειριστεί παρά μόνο ο ίδιος ο Τσίπρας.

Ή θα λάβει υπόψη του τις προειδοποιήσεις, αν όχι και τα γεγονότα που τις υποστηρίζουν.

Ή θα κάνει του κεφαλιού του και αμαρτία δεν έχει.

Να διευκρινίσω για διαφόρους αυτόκλητους υπερασπιστές των μειονοτικών δικαιωμάτων, ότι το ζήτημα εδώ δεν είναι η μειονότητα. Ούτε τα δικαιώματα κανενός. Είναι δυο συγκεκριμένοι υποψήφιοι και το τουρκικό προξενείο.

Να είμαι σαφής, δηλαδή. Αν σε κάποιους αρέσει να δηλώνουν το βράδυ στην παρέα τους Τούρκοι ή Εσκιμώοι, θέμα τους. Αλλά αν έχουμε στη Βουλή δυο βουλευτές που δηλώνουν Τούρκοι ή Εσκιμώοι είναι θέμα της δημοκρατίας.

Ασε που (μεταξύ μας) οι Εσκιμώοι δεν είναι επικίνδυνοι.

Για άλλη μια φορά βεβαίως ανεβαίνει στην πρώτη γραμμή το ίδιο αμφιλεγόμενο προσωπικό που μας έχει ζαλίσει τον έρωτα με τους υποτιθέμενους πρόσφυγες, τις «επαναπροωθήσεις», τις «μικροΜαρίες» και τα δικαιώματα των εισβολέων.

Αγνοούν (αν αγνοούν…) ότι υποθάλπουν ένα εκρηκτικό μίγμα μεταναστευτικών ροών, γεωπολιτικής αστάθειας και μειονοτικής έντασης το οποίο υπονομεύει την εθνική κυριαρχία, αν όχι την εδαφική ακεραιότητα.

Το υποθάλπουν ίσως από ασυνειδησία ή αμεριμνησία. Από βλακώδη δικαιωματισμό ή από πνεύμα αντιλογίας. Καμία αντίρρηση αλλά το υποθάλπουν.

Και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Μετατρέπουν ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε ζητούμενο δικαιωμάτων.

Αλλά στην πραγματικότητα ουδείς αμφισβητεί την ισονομία, την ισοπολιτεία και τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Απλώς το πρακτοριλίκι κάποιων δεν συνιστά δικαίωμα όλων.

Ακόμη περισσότερο που η υπόθαλψη ασκείται εντελώς ανεύθυνα και δωρεάν. Διότι ο Τσίπρας σε τελευταία ανάλυση θα πάρει τις αποφάσεις του και σε δεκατρείς μέρες θα κριθεί γι΄ αυτές στην κάλπη.

Οι ανεύθυνοι αβανταδόροι όμως πώς, πότε και από ποιους θα κριθούν;