Σε δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Εύβοιας, προχώρησε ο υποψήφιος της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός.

Η οικειοθελής αποχώρησή του από την «κούρσα» των εκλογών, του ο καθηγητή Ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού έρχεται ως συνέπεια των δηλώσεών του περί διαλογής ασθενών και τη «μη περίθαλψη όσων πάσχουν από ασθένειες προχωρημένου σταδίου», ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα νοσοκομεία.

Παρά την ανασκευαστική δήλωση που προχώρησε ο υποψήφιος της ΝΔ, αυτή δεν φάνηκε επαρκής ώστε να περιορίσει την πολιτική και κοινωνική κατακραυγή.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το ΕΣΥ

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα μαζί του και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιδηψό.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα όπως είναι ο καρκίνος. Σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε καλύτερες επιλογές και ακριβές θεραπείες από χώρες που έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας και δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν ούτε δεχόμαστε αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές που συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Σπύρος Πνευματικός, μετά και τις δηλώσεις Μητοστάκη  απολογήθηκε εκ νέου και έκανε γνωστή την παραίτησή του μέσω των social media. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Σημειώνεται ότι και νωρίτερα σήμερα και ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.