Ο Ελον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα σημερινά, επικαιροποιημένα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index.

Ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH βρέθηκε πίσω από τον Μασκ ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 187 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενος από τον Τζεφ Μπέζος, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg που παρουσιάζει το CNBC

Ο Tesla CEO είδε τον πλούτο του να κάνει άλμα 40,3% φέτος στα 192 δισ. δολάρια, αφού οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν περίπου 24% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eikon. Ο Μασκ κατέχει περίπου το 13% της Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fact Set.

Πότε έχασε την πρώτη θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων του κόσμου

Ο Μασκ εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH Μπερνάρ Αρνό τον Δεκέμβριο, αφού οι μετοχές της Tesla έπεσαν μετά την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ είναι συνδεδεμένο με τις μετοχές της Tesla.

Είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής πυραύλων Space X και ιδιοκτήτης της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η Κίνα σημαντική αγορά για την Tesla

Ο Μασκ αναχώρησε από τη Σαγκάη την Πέμπτη, μετά από μια διήμερη επίσκεψη υψηλού προφίλ. Κατά την παραμονή του στην Κίνα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Qin Gang και άλλους Κινέζους αξιωματούχους. Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω υποβόσκουσας έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ήταν ένα σημάδι ότι η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για την Tesla, δήλωσαν αναλυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk περπατά δίπλα στον ανώτερο αντιπρόεδρο της Tesla Tom Zhu και την αντιπρόεδρο Grace Tao καθώς φεύγει από ένα εστιατόριο στο Πεκίνο, Κίνα  31 Μαΐου 2023. REUTERS/Tingshu Wang

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κινέζος ΥΠΕΞ  προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον Μασκ ότι η Κίνα είναι ανοιχτή στις ξένες επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να τους προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο Μασκ φέρεται επίσης να σηματοδότησε περαιτέρω επέκταση στην Κίνα.

Πώς εξελίχθηκε η μετοχή της Tesla

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με άνοδο 1,38% την Τετάρτη στα 203,93 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε χαμηλό διετίας τον Νοέμβριο, όταν η τιμή της μετοχής της έπεσε στα 167,87 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020. Αυτό οφειλόταν εν μέρει σε ένα ξεπούλημα που επιταχύνθηκε στον απόηχο της εξαγοράς του Twitter από τον Musk.