Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην Youtuber, Nefeli Meg, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς απαντώντας σε ερώτηση για την προκαταβολή φόρου και τους φορολογικούς συντελεστές, ο ίδιος τονίζει «να αφήσουμε και τίποτα για την προεκλογική περίοδο αυτή καθαυτή» και συμπληρώνει, «η προκαταβολή είναι ένα ταμειακό μέτρο το οποίο αυτή τη στιγμή ουσιαστικά διευκολύνει και τον ίδιο τον προγραμματισμό του κράτους. Έχει μειωθεί σε σχέση με την ακραία προκαταβολή, το 100%. Και σίγουρα ενέχει ένα στοιχείο αδικίας, διότι ουσιαστικά προβλέπεις τι θα πληρώσει ο άλλος τον επόμενο χρόνο».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Μιλώντας για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει, πως «πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο κρύβονταν κακοποιά στοιχεία τα οποία συχνά δεν είχαν τίποτα να κάνουν με το πανεπιστήμιο, τα οποία ουσιαστικά καταλάμβαναν χώρους εντός του πανεπιστημίου και ασκούσαν βία εις βάρος φοιτητών, καθηγητών και άλλων».

Στην συνέχεια μιλώντας για την υγεία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά πως «ξέρεις τι δεν με ικανοποιεί; Το τυχαίο. Θα σου πω τι σημαίνει τυχαίο: ότι μπορεί να πας και να έχεις πραγματικά εξαιρετική περίθαλψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και μπορεί να πας και η περίθαλψη να μην είναι αυτή η οποία πρέπει. Με ενοχλεί το γεγονός ότι, ας πούμε, δεν έχουν όλα μας τα νοσοκομεία περίπου το ίδιο επίπεδο περίθαλψης. Με ενοχλεί το φακελάκι. Με ενοχλεί το γεγονός ότι πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν για να μπορούν να έχουν τον γιατρό τον οποίο θέλουν. Με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι δήθεν μπαίνουν στα επείγοντα, χωρίς να είναι πραγματικά επείγον το περιστατικό, μόνο και μόνο για να χειρουργηθούν από τον γιατρό τον οποίον θέλουν και να περάσουν έτσι μπροστά από μια σειρά».

Τι είπε για το δυστύχημα στα Τέμπη και την υποψηφιότητα Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και μίλησε για το δυστύχημα στα Τέμπη και για την παρουσία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός πως ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε μετά τα Τέμπη, προσθέτοντας πως ο λαός με την ψήφο του είναι εκείνος που θα κρίνει αν θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή. Αναφορικά με το δυστύχημα, ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και τόνισε πως θα δει τι μπορεί να κάνει για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Τι είπε για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Σημαντικό μέρος της κουβέντας εστιάστηκε και στις δημόσιες συγκοινωνίες, με τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτιρκό σιδηρόδορομο, ωστόσο επισήμανε πως «έχουμε ένα καλό Μετρό», ενώ αναγνώρισε πως δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στην πράξη το προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες.

Τι είπε για τις εκλογές και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου πως τάσσεται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων «διότι θεωρώ ότι είναι πιο αποτελεσματικές, πιο γρήγορες, πιο τολμηρές στη λήψη αποφάσεων από τη στιγμή που έχουν μία ισχυρή λαϊκή εξουσιοδότηση να προχωρήσουν σε ένα τολμηρό πρόγραμμα». «Το αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από μία κυβέρνηση συνεργασίας θα το επιλέξει τελικά ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

Τι είπε για τις επεμβάσεις της Αστυνομίας στις πορείες

Σε άλλο μέρος της, η συνέντευξη του πρωθυπουργού περιστράφηκε και στα περιστατικά επέμβσης της αστυνομίας στις πορείες, λέγοντας πως «είναι άλλο να παρεμβαίνει η Αστυνομία και να δέρνει αδιακρίτως και είναι τελείως διαφορετικό όταν κάποιοι κουκουλοφόροι αρχίζουν και πετάνε μολότοφ να παρεμβαίνει η Αστυνομία. Λοιπόν, το πρώτο είναι απαράδεκτο και κατακριτέο, το δεύτερο, λυπάμαι που θα το πω, είναι επιβεβλημένο». Παράλληλα, αναγνώρισε πως «το πρόβλημά μας είναι όταν η Αστυνομία χρησιμοποιεί υπερβολική βία και αυτό είναι το φαινόμενο το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή» συμπληρώνοντας πως αυτοί οι αστυνομικοί «αν πρέπει, πρέπει να φεύγουν και να απολύονται κιόλας από την Αστυνομία».

Τι ανέφερε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Σχολιάζοντας την παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κακοποιά στοιχεία τα οποία συχνά δεν είχαν τίποτα να κάνουν με το πανεπιστήμιο, τα οποία ουσιαστικά καταλάμβαναν χώρους εντός του πανεπιστημίου και ασκούσαν βία εις βάρος φοιτητών, καθηγητών και άλλων», προσθέτοντας πως αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. «Η πανεπιστημιακή αστυνομία έτσι όπως δρομολογήθηκε ήταν ουσιαστικά μία ήπια μορφή παρέμβασης εντός του πανεπιστημίου, έτσι ώστε να περιορίσουμε, στο μέτρο του εφικτού, τέτοια φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά.