Μια θεαματική στροφή κάνουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων περίπου λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το Μαξίμου, όπως φάνηκε και από την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα κάνει τροφή σε πεδία που θεωρεί ως «συγκριτικά πλεονεκτήματα» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η οικονομία.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει το συγκεκριμένο «χαρτί», ωστόσο το ίδιο επιδιώκει και ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να εξειδικεύσει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνονται ουσιαστικά προς τις ίδιες κοινωνικές – επαγγελματικές ομάδες, αν και σε κάποιες δίνουν ο καθένας διαφορετική βαρύτητα.
Η Κουμουνδούρου φέρνει σε πρώτο πλάνο τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους πιο ευάλωτους, τη νεολαία την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης δίνει συνεχόμενα σινιάλα μεταξύ άλλων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι το μήνυμα «καλύτεροι μισθοί» θα είναι ένα από τα βασικά της κυβέρνησης καθ’ οδόν προς τις κάλπες. Ίσως να προσέξατε ότι ο Τσίπρας θέτει πλέον ως πρώτη προτεραιότητα την αύξηση μισθών και τη μείωση τιμών, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τα άλλα θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη.
***
Η επίθεση φιλίας του Ερντογάν
Η επίθεση… φιλίας από τον Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα συνεχίζεται χωρίς διακοπή.  Η πρόσφατη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με την Ελλάδα στο ανατολικό Μεσόγειο και το Αιγαίο θα αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται μετά τις επισκέψεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, που έγιναν σε θετικό κλίμα, καθώς ακόμα και ο «σκληροπυρηνικός» υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απέφυγε αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα.
***
Έως πότε θα διαρκέσει το μορατόριουμ στο  Αιγαίο;
Τώρα οι Τούρκοι ζητούν να υπάρξει ένα είδος παρατεταμένου μορατόριουμ στο Αιγαίο. Σταμάτησαν, μετά τον σεισμό,  τις προκλήσεις, τις παραβιάσεις, τις εικονικές αερομαχίες, την επιθετική ρητορική και επιδιώκουν ηρεμία τουλάχιστον έως τις εκλογές των δύο χωρών. Μορατόριουμ όμως υπήρχε και μάλιστα υπογεγραμμένο από τους τότε υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών Παπούλια και Γιλμάζ, αλλά ουδέποτε οι Τούρκοι το τήρησαν. Τώρα είναι η ευκαιρία να τηρηθεί τιμώντας τη μνήμη των δύο αυτών υπουργών. Να τηρηθεί και μετά τις εκλογές και να συμπέσει με τους καλοκαιρινούς και τουριστικούς μήνες, ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις. Ζητούν όμως και κάτι άλλο οι Τούρκοι. Περιορισμό των ασκήσεων. Στο μνημόνιο Παπούλα- Γιλμάζ προβλέπεται κάτι τέτοιο σε θρησκευτικές εορτές, εθνικές επετείους και καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο η Αθήνα δεν είναι διατεθειμένη να περιορίσει τις ασκήσεις που έχει προγραμματίσει σε όλα το φάσμα του FIR Αθηνών. Σε λίγες ημέρες, άλλωστε, αρχίζει ο «Ηνίοχος…»
***
Ο Πρωθυπουργός και τα καβαλημένα… καλάμια
Έγινε στα Γιάννενα από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά η παρουσίαση δύο ειδικών μηχανημάτων που θα κόβουν καλάμια στη Λίμνη των Ιωαννίνων και στο Δέλτα του Έβρου. Γιατί έως τώρα τα καλάμια τα έκαιγαν, σε βάρος του περιβάλλοντος. Τώρα όχι μόνον θα τα κόβουν, αλλά θα μπορούν να τα πωλούν κιόλας. Ο Πρωθυπουργός τα άκουγα όλα αυτά με ενδιαφέρον και μόνον μία παρατήρηση θέλησε να κάνει. Ρώτησε συγκεκριμένα τον υφυπουργό  εάν υπάρχον μηχανήματα που μπορούν να κόβουν κι όσους έχουν καβαλήσει καλάμι.
***
«Γιαβρί μου γιαβρί μου» φώναζαν στον Τσίπρα και «νάτος ο Πρωθυπουργός»
Όντως ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από την υποδοχή που του έκαναν στον πεζόδρομο της Κορίνθου. Εάν δει κανείς το βίντεο από την υποδοχή θα δει τον κόσμο να τον αγκαλιάζει να τον φυλάει, μια κυρία να τον αγκαλιάζει να τον χτυπά στην πλάτη και να του φωνάζει «γιαβρί γιαβρί μου», ενώ άλλοι άρχισαν να φωνάζουν και το κύριο σύνθημα της προεκλογικής περιόδου για αρχηγούς κομμάτων που δεν είναι άλλο από το  «νάτος νάτος ο Πρωθυπουργός».
***
Το τηλεφωνικό κέντρο του ελληνικού δημοσίου
Τη λειτουργία ενός τηλεφωνικού κέντρου για το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή  ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Φέρνοντας το επιτυχημένο παράδειγμα του τηλεφωνικού αριθμού 1555, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιος στην Α Αθήνας πιστεύει ότι «το κράτος είναι ένα και ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί», έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο και ο υπάλληλος που απαντά και υποδέχεται το αίτημα του πολίτη να έχει και την ευθύνη της απάντησης για την πορεία της υπόθεσής του. Το έργο, μαθαίνω ότι θα υλοποιηθεί με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που ο Πιερρακάκης αποκαλεί «ένα σχέδιο Μάρσαλ της εποχής».
***
Ο Πιερρακάκης και η πρωθυπουργία Μητσοτάκη
Εκτός από τα ψηφιακά, πάντως, ο Πιερρακάκης ήταν σαφής και ως προς τα πολιτικά. Σχολιάζοντας την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό εκτός κάποιου των Μητσοτάκη – Τσίπρα, απάντησε ότι «η πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη είναι το μόνο που εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε»
***
Εσύ, πόσες εμφανίσεις έκανες στην τηλεόραση;
Σας είχα πει ότι υπάρχει μια δυσφορία από  το Μαξίμου για υπουργούς και γενικά στελέχη της ΝΔ που έμειναν εκτός τηλεοπτικής οθόνης όταν η κυβέρνηση τους είχε ανάγκη. Αντιθέτως υπήρξαν  βουλευτές της ΝΔ που τον Μάρτιο για παράδειγμα που στην ειδησεογραφία κυριαρχούσε η τραγωδία των Τεμπών που είχαν συχνές εμφανίσεις όχι μόνον στην τηλεόραση, αλλά και στα ΜΜΕ. Εις εξ αυτών επιδείκνυε χθες με καμάρι στατιστικά στοιχεία των εμφανίσεων του . Έλεγε συγκεκριμένα ότι τον Μάρτιο, που ελάχιστοι κυβερνητικοί έβγαιναν στην τηλεόραση, αυτός είχε 38 εμφανίσεις, 16 εμφανίσεις στα ραδιόφωνα, δύο συνεντεύξεις και ένα άρθρο σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Εκείνο που μπορώ να σας πω ότι απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων (και αυτών που δεν έκαναν ούτε μια εμφάνιση στην τηλεόραση).
 
***
Ο Κασιδιάρης προσφέρει έδρες στον …Κανελλόπουλο
Την Τρίτη 4 Απριλίου έγινε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του μορφώματος  του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, καταδικασμένου για εγκληματικές ενέργειες. Σε αυτήν, που έγινε στα γραφεία του κόμματος στην Ομόνοια, εκλέχτηκε παμψηφεί ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ως νέος Πρόεδρος του κόμματος ενώ καταργήθηκε το σκιώδες 7μελες συμβούλιο που ,υποτίθεται, ότι διοικούσε τους » Έλληνες » μέχρι τώρα. Μετά από την αναμενόμενη αυτή κίνηση που έγινε για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της τροπολογίας ,στο κόμμα αυτό θεωρούν ότι θα συμμετέχουν κανονικά στις εκλογές της 21 Μαΐου. Ενδιαφέρον θα είναι να δούμε που θα κατέβουν όμως οι » εκλεκτοί » του Αναστάσιου Κανελλοπούλου καθώς, οι πληροφορίες λένε, ότι εκτός από τον εαυτό του (που ζητεί Αχαΐα) ,έχει ζητήσει άλλες δύο εκλόγιμες περιφέρειες για στελέχη του δικού του κόμματος, του » Εάν «. Δηλαδή με δυο λόγια ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον βαφτίσαμε ή ακόμα δεν ξέρουμε εάν ο Άρειος Πάγος εγκρίνει το μόρφωμα Κασιδιάρη και αυτός μοιράζει έδρες.
***
Οργή των αδελφών για τον Κανελλόπουλο
Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντούν τα τρία  αδέλφια του Αν. Κανελλόπουλου στην επιλογή του να είναι πρόεδρος στο Κόμμα του Κασιδιάρη. Τα αδέλφια του σημειώνουν ότι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν κάτι που τελικά δεν έγινε. Παράλληλα, αναφέρουν ότι «οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας».
***
Τα 40 χρόνια του Θεάτρου Πέτρας και η Μελίνα Μερκούρη
Για 40 χρόνια, το Θέατρο Πέτρας αποτελεί σημείο αναφοράς στη Δυτική Αθήνα φιλοξενώντας διεθνή πολιτιστικά δρώμενα.
Η ιστορία του θεάτρου ξεκινά το 1983 όταν η ιδέα του σκηνοθέτη Μίνωα Βολανάκη, επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη, μετέτρεψε το παλιό λατομείο σε χώρο πολιτισμού.
Σήμερα, με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης το θέατρο ανακαινίζεται. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος διαδραμάτισε ρόλο στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον χώρο συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο. Είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σαφή εικόνα για τα σχέδια ανακαίνισης του θεάτρου και τις εργασίες αναμόρφωσης του ιστορικού Καμινιού Πετρούπολης, που θα αποτελέσουν έναν ενιαίο επισκέψιμο χώρο πολιτισμού εμβληματικής σημασίας για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
***
UNA RAZZA και με μαχητικά
Ουδείς ίσως θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή  θα διεξαγόταν ελληνο-ιταλική αεροπορική άσκηση με την ονομασία «Una Razza» (χωρίς όμως να συνοδεύεται και από το… una faccia). Και όμως είναι γεγονός. Χθες ο ουρανός της ευρύτερης αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας γέμισε με ιταλικά και ελληνικά μαχητικά σε μια άσκηση συνεκπαίδευσης. Η άσκηση αυτή είχε προγραμματισθεί να γίνει την περασμένη Δευτέρα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκε. Η κακοκαιρία όμως δεν έφερε στην άσκηση και τα ιταλικά F-35 (όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί) και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να πραγματοποιούσαν ασκήσεις με τα δικά μας F-16. Ας είναι, οι Ιταλοί έστειλαν Eurofighters και η άσκηση πήγε μια χαρά.  Η «UNA RAZZA 01-23» εντάσσεται  και στο πλαίσιο δράσεων που συμφωνήθηκαν κατά τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Oμόλογό του Chief of Defence Admiral Giuseppe Cavo Dragone, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2023.
Και οι Βρετανοί όμως έστειλαν τα δικά τους Eurofighters σε μια άλλη άσκηση που έγινε στο FIR Λευκωσίας. Τα βρετανικά αυτά μαχητικά σταθμεύουν μόνιμα στην βρετανική βάση της Επισκοπής (κοντά στη Λεμεσό). Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με δύο μαχητικά F-16 block52+ Adavanced, οι Γάλλοι (γιατί πήραν μέρος και οι Γάλλοι που έχουν συμφέροντα στην ΑΟΖ Κύπρου) με δυο Rafale και με ένα πολεμικό πλοίο.