Στην τελική ευθεία με τις απολογίες των κατηγορουμένων μπαίνει εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δίκης χθες ολοκληρώθηκε η εξέταση και των τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης της εισαγγελικής λειτουργού, η οποία θα απολογηθεί ενώπιον των ανώτατων δικαστών στις 23 Ιανουαρίου 2023.

Η «σκυτάλη» των απολογιών θα περάσει στη συνέχεια στον Δ. Παπαγγελόπουλο και θα ακολουθήσει η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και η «αυλαία» θα πέσει με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Ειδικού Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν προταθεί εκ μέρους της κυρίας Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, και ο  Ευάγγελος Ξυνός, επίσης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οι οποίοι είναι συνάδελφοι του  αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, κατέθεσαν  για τον χαρακτήρα της εισαγγελέως και την πορεία της στον εισαγγελικό κλάδο.

Επίσης, εξετάστηκε  ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος ο οποίος  έκανε λόγο για  εκφοβισμό στο πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη  αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία της Νοβάρτις για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε άδικες τις επιθέσεις αυτές.

Ακολούθησαν οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων   Αργυρώ Μαστοράκη   ,η οποία εκ της θέσεως της είχε ερευνήσει συγκεκριμένα πρόσωπα , πολιτικούς και επιχειρηματίες που είχαν βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Διαφθοράς , καθώς και η Κωστούλα Ταραντίλη , οι οποίες αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους με την Ελένη Τουλουπάκη  επισημαίνοντας ότι ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους της στην άσκηση των καθηκόντων της και πως η ίδια ήταν πάντα τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα.