Σε συλλήψεις τριών ατόμων από τη Βουλγαρία για κλοπές, προχώρησαν οι αξιωματικοί  στην Χαλκιδική, και συγκεκριμένα από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Οι τρεις δράστες φέρονται να παραβίαζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε παραλίες της Χαλκιδικής και τα «ξάφριζαν», αφαιρώντας ό,τι μπορούσε να θεωρηθεί αντικείμενο αξίας.

Η λεία της σπείρας ξεπερνούσε κατά περίπτωση τα 1.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες εκ των ληστειών, η συνολική αξία των κλοπιμαίων άγγιζε ακ’όμα και τα 7.100 ευρώ!

Συγκεκριμένα, όπως απεδείχθη από την έρευνα, στις 7 Ιουλίου 2022, στην παραλία Καβουρότρυπες οι δράστες, αφαίρεσαν, αφού πρώτα παραβίασαν το ΙΧ ημεδαπού, μία τσάντα με φορητό υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 660 ευρώ.

Συνελήφθη και ο συνεργός τους έπειτα από ταυτοποίηση

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου, καθώς έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.100 ευρώ από αυτοκίνητο σε παραλία, ενώ μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου προέκυψε ότι είχαν προβεί και παλαιότερα σε παρόμοιες διαρρήξεις.

Επιπλέον, με την βοήθεια ενός ακόμη ομοεθνή τους, ο οπόιος ήδη έχει ταυτοποιηθεί, από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022, φέρεται πως είχαν διαπράξει 4 ακόμη διαρρήξεις οχημάτων σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής, καθώς και μία διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις δράστες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.020 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.500 ευρώ, βάσει των καταθέσεων που έδωσαν  τα θύματα.

Τμήμα των κλοπιμάιων που βρέθηκε στην ατοχή των δραστών, αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται.