«Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

«Η δράση μας όλο αυτό το διάστημα είναι δράση καθημερινής συνεργασίας γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, στον ΣΚΑΪ.

Έκανε γνωστό ότι από τις 15 Μαρτίου μέχρι χθες η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει 1.000 παράνομους μετανάστες και τους έχει οδηγήσει στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που συνδέεται με αλλοδαπούς μετανάστες, οι οποίοι είναι παράνομοι.

Ανέφερε παράλληλα ότι γι’ αυτό τον σκοπό ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και στο κέντρο της Αθηνάς και στις γειτονίες ενώ θα συνεχιστούν οι ειδικές επιχειρήσεις για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και το εμπόριο ναρκωτικών που αποτελούν απολυτή προτεραιότητα.

Δυσεπίλυτο πρόβλημα τα ναρκωτικά

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με τους χρήστες ναρκωτικών είναι δυσεπίλυτο, πολύ δύσκολο και χρειάζεται τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε ότι για να έχουμε ισχυρότερη παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθηνάς, δεν πρόκειται να φύγει κανένας αστυνομικός από τα αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων για τουριστικούς προορισμούς, το Φθινόπωρο οι 700 νέοι αστυνομικοί θα κατανεμηθούν όλοι στα πλαίσια της Αστυνομικής Διευθυνης Αττικής, ενώ την 1η Ιουλίου οι 185 ειδικοί φρουροί που μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, διατίθενται στα αστυνομικά τμήμα του Δήμου Αθηναίων για την δύσκολη περίοδο Ιουλίου-Αυγουστου.

Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από την μεταφορά των δικογράφων αφοσιώνονται και αυτοί στα θέματα ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων.