Αμηχανία καταλογίζει στη ΝΔ και την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του διδακτορικού του Γιώργου Πατούλη.

Με αφορμή την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, οπότε η κυβέρνηση δεν έχει να τοποθετηθεί για κάτι» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Πατούλη από τα δημόσια αξιώματα που κατέχει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται στο ζήτημα καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα διαγράψει τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

«Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το σκάνδαλο της «διατριβής» του κ. Πατούλη φανερώνει την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας. Το ερώτημα κύριε Οικονόμου είναι απλό: θα συνεχίσετε να στηρίζετε τον λογοκλόπο κ. Πατούλη ή θα τον διαγράψετε; Αυτό πρέπει να απαντήσει η παράταξη της «αριστείας» που εκτίθεται καθημερινά ως αυτό που πραγματικά είναι: ένας συρφετός μετριότητας και εξαπάτησης» αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου ότι «ο κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της Κυβέρνησης, οπότε η Κυβέρνηση δεν έχει να τοποθετηθεί για κάτι. Από κει και πέρα, υπάρχει δήλωση του κ. Πατούλη. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι η κατάσταση θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Πατούλης έδωσε τις εξηγήσεις του. Σε ό,τι αφορά την Κυβέρνηση, δεν είναι μέλος της Κυβέρνησης, για να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό».