Σε Οδύσσεια έχει μετατραπεί η επιστροφή του έλληνα πρόξενου της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς άλλαξε κατεύθυνση το κομβόι που τον μεταφέρει από χθες, λόγω της πολύ κακής κατάστασης που επικρατεί στη Ζαπορίζια.

Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μανώλης Ανδρουλάκης μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει περάσει σε έδαφος της ΕΕ καθώς χθες ήταν καθ’ οδόν από τη Μαριούπολη προς τη Ζαπορίζια, αλλά η πόλη βομβαρδίστηκε και χρειάστηκε να τροποποιηθεί  η διαδρομή του.

H αποστολή μετακινείται με τρία μεγάλα λεωφορεία και κάποια συνοδευτικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.  Συνολικά στο κομβόι βρίσκονται περίπου 80 άτομα, κυρίως Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ και μέλη των οικογενειών τους.

Η νεότερη ενημέρωση από το ΥΠΕΞ

Σε νεότερή του ενημέρωση το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του. «Συνεχίζει τον δρόμο πολύ αργά λόγω των συνθηκών, αλλά ευτυχώς είναι καλά.
Είμαστε σε επαφή μαζί του», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Τι είπε ο πατέρας του

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είχε αναλάβει το προξενείο μόλις δύο μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, o πατέρας του, Γιώργος ανέφερε:

«Σήμερα είμαστε ανακουφισμένοι, μας έφυγε ένα βάρος. Ο γιος μου με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ΟΑΣΕ διανυκτέρευσαν έξω από τη Ζαπορίζια, σε μια μικρή πόλη. Δε γνωρίζουμε ποια πορεία θα ακολουθήσουν. Γίνεται εκτίμηση για το προς το πού θα κινηθούν. Τα μπλόκα Ρώσων και Ουκρανών στη διαδρομή διαδέχονται το ένα το άλλο. Το κομβόι δεν είναι μεγάλο, είναι τρία λεωφορεία και κάποια ιδιωτικά αυτοκίνητα των υπαλλήλων».

«Έχουν φτάσει στη ζώνη που δουλεύουν τα κινητά. Μιλήσαμε. Είναι μια χαρά, μίλησε και με τη γυναίκα του, είναι χαρούμενος και αυτός που έρχεται. Μας έχουν πει ότι συνοδεύονται από αυτοκίνητα της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιό σας