Τον Κώστα Παπαϊωάννου, δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Το Ποντίκι, αποχαιρέτησαν η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι του στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου.

Το φέρετρο του δημοσιογράφου ήταν καλυμμένο από ένα κόκκινο πανί και πάνω του ήταν ένα κασκόλ και ένα στεφάνι από την αγαπημένη του ομάδα, τον Πανιώνιο.

Στο σύντομο αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, ανέφερε:

«Αποχαιρετούμε εδώ σήμερα τον Κώστα Παπαϊωάννου, τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι», που πάντα θα βρίσκεται εδώ μαζί μας και στις μνήμες μας, για το πάθος του, την επαγγελματικότητά του, την τελειομανία του για την τεκμηρίωση της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και των βιβλίων του. Για το ήθος του, που τόσο οι αναγνώστες του όσο και οι συνάδελφοι του είχαν εκτιμήσει. Είχε κερδίσει την αγάπη και το θαυμασμό όλων μας.

Αποχαιρετούμε τον εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι» που για δεκαετίες περιμέναμε με αγωνία να διαβάσουμε την εφημερίδα, γιατί σχεδόν πάντα κάτι είχε ξετρυπώσει. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που αποτέλεσε δάσκαλος σε δεκάδες νεότερους δημοσιογράφους, αλλά και Άνθρωπος με την ουσιαστική σημασία της λέξης, όπως μου την περιέγραφε για αυτόν ο κοινός μας φίλος Δάνης.

Αποχαιρετούμε εδώ σήμερα ένα αγαπητό μέλος της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ οικογένειας, της οποίας είχαμε την τύχη και τη χαρά να είναι μέλος μας. Αποχαιρετούμε τον κυανέρυθρο με τα γαλανόλευκα μάτια, όπως έγραφε η ταυτότητά του. Καλό σου ταξίδι, αγαπητέ Κώστα.»