Ο πρωθυπουργός της Βρετανία Μπόρις Τζόνσον μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών βρέθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ οι ηγέτες «υπογράμμισαν τη σημασία της διεθνούς καταδίκης των βάρβαρων ενεργειών της Ρωσίας».

Τζόνσον και Ερντογάν συμφώνησαν στο ισχυρό μήνυμα που έστειλε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εναντίον της ρωσικής εισβολής.

«Οι ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας στην αντίστασή του ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Ο Μπορις Τζόνσον περιέγραψε στον Τούρκο πρόεδρο τα βήματα που έχει λάβει το Ηνωμένο Βασίλειο για να απομονώσει τη Ρωσία τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.

«Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισαν την άμεση ανάγκη της Ρωσίας να παράσχει επείγουσα ανθρωπιστική πρόσβαση στην Ουκρανία.

«Συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες ως μέρος της συντονισμένης ΝΑΤΟϊκής και διεθνούς απάντησης».