Στις 10 Απριλίου θα διεξαχθούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί, οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής. Υπαρχει η σκέψη η διαδικασία να γίνει στις 3 Απριλίου, μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται.

Θα έχει προηγηθεί δημόσια πρόσκληση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους 270 χιλιάδες πολίτες που πήραν μέρος στην εκλογή προέδρου, να συμμετάσχουν και σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και το κυριότερο να εκλεγούν στις οργανώσεις νέα πρόσωπα με αποδοχή στις τοπικές κοινωνίες.

Η εκλογή νέων οργανώσεων είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση του νέου κόμματος, εγχείρημα που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νέου προέδρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ανδρουλακης θα σηκώσει στις πλάτες του μεγάλο μέρος της προσπάθειας αυτής.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σχεδιάζει να αρχίσει ένα κυκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα. Στόχος του είναι, μεταξύ άλλων, να έλθει σε επαφή με τη βάση της παράταξης και να συνομιλήσει με φορείς και κινήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Η αρχή των εξορμήσεων, θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο και θα έχει στόχο την ενημέρωση του κόσμου για το ζήτημα της ακρίβειας.

Η Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύει να κρατήσει ψηλά τα θέματα της κοινωνικής και οικονομικής ατζέντας. Η ακρίβεια είναι ένα από τα μέτωπα που απασχολούν την κοινή γνωμη και δίνει την ευκαιρία να αυξηθεί η κριτική και η πίεση στην κυβέρνηση και παράλληλα να αναδειχθούν οι θέσεις του κόμματος.