Ο Ντίντης άφησε τη σκέψη του να γυρίσει λίγες βραδιές πριν, στο πολυτελές, θρυλικό πλέον Hotel Danieli. Το αγαπημένο του ξενοδοχείο στη Βενετία.

Κατέβαινε από την Doge Dandolo Royal σουίτα του, με το ζωγραφισμένο με αγγέλους σκαλιστό ταβάνι, όταν έπεσε πάνω στο γνωστό «επεισόδιο» με τον Τζον Μάλκοβιτς. Ο διάσημος ηθοποιός «εξεδιώχθη» από το five star hotel διότι είχε λήξει το εμβολιαστικό του πάσο. Κούνησε σκεπτικός το κεφάλι του.

Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να… κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. Οι κανόνες γύρω από το κάπνισμα στην ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα είναι πολύ αυστηροί. Δεν μπορείς να καπνίσεις πουθενά, διότι αντίθετα με κάποια ξενοδοχεία στη Βόρεια Ελλάδα με παντελή έλλειψη καμερών στους διαδρόμους και άλλους χώρους (βλέπε υπόθεση καταγγελίας για βιασμό από την 24χρονη στη Θεσσαλονίκη σε σουίτα πολύ γνωστού hotel), εδώ τα πάντα «παρακολουθούνται». Εκεί που πρέπει βέβαια. Για λόγους ασφαλείας.

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων «κρύβει» τα πούρα του σε απίθανα μέρη, μπορεί όμως να τα απολαύσει με την άνεσή του όταν βρίσκεται στους εξωτερικούς χώρους των πλέον φημισμένων spots. Η αλήθεια είναι ότι ο πάμπλουτος, υπέρκομψος πλοιοκτήτης αισθάνεται φοβερά κουρασμένος με όλο αυτό το «κρυφτούλι» όσον αφορά την κοινωνική του ζωή στη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Τελικά για ποια κοινωνική ζωή μιλάμε; Τίποτα το πραγματικά σπουδαίο δεν γίνεται, ξεκινώντας από την Αθήνα, περνώντας από την Πόλη των Δόγηδων και φθάνοντας στο άλλοτε πολύβουο Μόντε Κάρλο. Τα κρυφά γεύματα σε σουίτες ξενοδοχείων (με τους ενοίκους-φίλους άλλων δωματίων να «προσεγγίζουν» ακροπατώντας) και mansions σε λαμπερά προάστια με προσκεκλημένους επιφανείς (τώρα «άνεργους») σεφ λιγοστεύουν σιγά-σιγά. Η μετάλλαξη Ομικρον «ταξιδεύει» απίστευτα γρήγορα και τρομοκρατεί τους πάντες.