Πατριαρχείο Μόσχας – Ενας χριστιανός δεν μπορεί να αρνηθεί τον εμβολιασμό – Οχι στην υποχρεωτικότητα

«Εάν ένα άτομο αρνηθεί τον εμβολιασμό του για προσωπικούς λόγους, ανεξάρτητα από τα επιχειρήματά του, θέτει σε κίνδυνο τους οικείους του»

«Ενας χριστιανός δεν μπορεί να αρνηθεί τον εμβολιασμό του από αγάπη για τον πλησίον του», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti» ο επικεφαλής της ομάδας εμβολιασμού και υπέρβασης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής του Πατριαρχείου Μόσχας, π. Βλαντίμιρ Ντούχοβιτς.

Οχι με τη βία

«Ενας αληθινός χριστιανός δεν πρέπει να αρνείται τον εμβολιασμό αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Εγώ, όπως η Εκκλησία μας, πιστεύω ότι δεν πρέπει να εμβολιάζεται κανείς με τη βία» τόνισε.

«Μου φαίνεται, όμως, πως η ουσία αυτής της θρησκείας είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον άνθρωπο. Εάν ένα άτομο αρνηθεί τον εμβολιασμό του για προσωπικούς λόγους, ανεξάρτητα από τα επιχειρήματά του, θέτει σε κίνδυνο τους οικείους του», πρόσθεσε ο Ντούχοβιτς.

Υπενθύμισε ότι πλησίον για έναν χριστιανό είναι ο καθένας που τον περιβάλλει: είτε συγγενής είτε φίλος και πως «ο χριστιανός είναι υπεύθυνος για τον πλησίον του, πρέπει να του επιφέρει καλό κι όχι κακό».

Για τους ανεμβολίαστους

Καταλήγοντας, ο ιερέας συμβούλευσε σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν να περιορίσουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους, «ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους».

«Αλλά αυτό, φυσικά, δεν είναι μια πρόταση να κλειδώσετε τον εαυτό σας σε ένα διαμέρισμα: είναι απαραίτητο να πάτε στα μαγαζιά, στον γιατρό και στη δουλειά», κατέληξε ο επικεφαλής της ομάδας εμβολιασμού της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πηγή: RIA Novosti, orthodoxianewsagency.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk