Το πρώτο φως του ήλιου μάς βρήκε να παίρνουμε πρωινό και τον μυρωδάτο καφέ να συνοδεύουν φρέσκο ψωμί με plum gelly και clotted cream biscuits.

Ο κ. Δερλμούζος-Κασσανδρής μας παρουσίασε τον… πλατινέ (σαν τα μαλλιά της Ούρσουλα) κατάλογο με διαμαντοφόρες λεπτομέρειες – ο οποίος αναφέρει τα ονόματα των «ατρόμητων» ισχυρών ονομάτων της επιχειρηματικής ζωής που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στα κοσμοπολίτικα spots των Γαλλικών, Ελβετικών και Ιταλοαυστριακών Αλπεων

Ο κατάλογος δεν είναι ούτε μικρός ούτε μεγάλος, θα μπορούσα να ομολογήσω κοιτάζοντας τον ήλιο να ζωγραφίζει με χρυσαφένια χρώματα τις οροσειρές πίσω από τα πολυτελή mansions.

Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά και κάποια parties του τύπου «μην πείτε τίποτα αλλά θα παρτάρουμε, με guest star μάλιστα τον τάδε δημοφιλή καλλιτέχνη».

Οι καλεσμένοι υπόσχονται ότι θα κρατήσουν το μυστικό, η… χαρά όμως δεν τους αφήνει. Τελικά το «μυστικό» κυκλοφορεί από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια εκεί όπου οι βίλες είτε «ακουμπούν» το νερό είτε βρίσκονται από την άλλη πλευρά, πίσω από το γήπεδο του τένις. Τα ιδιωτικά δείπνα των είκοσι – είκοσι πέντε ατόμων (και κάποια των οκτώ) γίνονται σε καθημερινή βάση. Τελευταίο gathering εκείνο ζεύγους που το καλοκαίρι ήταν γνωστό για τα big parties με βίλες στο Πόρτο Χέλι και την Αντίπαρο.

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα οι περισσότεροι αναχωρούν για Πρωτοχρονιά στο Gstaad και την Courchevel.