Τις αναφορές που έγιναν στο ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις – μεταξύ των οποίων και της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» – ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου για την προεδρία του κόμματος, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως ξεκαρίζει, πάντως, «η σημερινή παρέμβασή μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής».

Και διευκρινίζει πως αφορά «αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως, «εδώ και καιρό, συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες – που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών – επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ. Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο».

Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει πως «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά».

Αναφέρει ότι οι ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος, «μετά την εισήγηση της αείμνηστης Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο: πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις».

Και εξηγεί ότι αυτό σημαίνει «ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.