Συνεχίζει την έρευνα του ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Και ομολογουμένως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής από τον έμπειρο δικαστικό. Διότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποια εύκολη υπόθεση. Επιβεβαιώθηκε (και) τις τελευταίες ημέρες αυτό. Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Με όσα έγιναν γνωστά ότι αναφέρονται στις εκθέσεις της Αστυνομίας και του παρατηρητή της Super League. Κατήγγειλε η ΠΑΕ Άρης την εισβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα. Κατήγγειλε τον προπηλακισμό του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκου, από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ: Ότι τον έπιασε από την γραβάτα και τον απείλησε ότι θα τον… στείλει σε καροτσάκι και εκείνον αλλά και τον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Τι λέει για όσα αυτά η έκθεση του παρατηρητή της Super League; Ότι υπήρξε απλά ένας «λεκτικός διαπληκτισμός».

Η έκθεση της Αστυνομίας όμως για το ίδιο γεγονός διατυπώνει διαφορετικά τη θέση της. Υποστηρίζει ότι «Με τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, κατά την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια, υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ παραγόντων των δύο ομάδων εσωτερικά της φυσούνας». Και προσθέτει πως «Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο προσέγγισαν άμεσα στο σημείο» για να λήξει το συμβάν ομαλά.

Δεν μιλάει για λεκτικό διαπληκτισμό η Αστυνομία. Αντίθετα αναφέρει ότι έφτασαν ως εκεί δυνάμεις της. Πήγαν εκεί απλά και μόνο διότι κάποιοι φώναζαν;

Είναι μια λέξη η διαφορά στις δύο εκθέσεις. Αλλά αυτή η λέξη μπορεί να «φωτίσει» τα πραγματικά γεγονότα. Και να δείξει αν ο Άρης έχει δίκιο για τις καταγγελίες του. Διότι είναι άλλο να βρίζονται κάποιοι παράγοντες. Κι άλλο να υπάρχει σωματικός διαπληκτισμός. Είναι δύο τελείως διαφορετικά δεδομένα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό, να φανεί εάν ο Αρης έχει δίκιο για όσα καταγγέλλει; Μα προφανώς από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες που βρίσκονται στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Εκεί είναι καταγεγραμμένη όλη η αλήθεια. Και οι απαντήσεις που αναζητά ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος. Απαντήσεις που ορισμένοι φαίνεται να μην θέλουν να δοθούν.

Γιατί εδώ και τρεις ημέρες κάποιοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα, ώστε να μην ανοίξουν οι κάμερες; Και τέλος πάντων, η ΑΕΚ και ο καθένας μπορεί να έχει τους λόγους του για να μην ανοίξουν. Ο αθλητικός εισαγγελέας, ωστόσο, οφείλει να κάνει πράξει και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις έχει συμβεί. Και εν συνεχεία να κινηθεί αναλόγως, με τις όποιες διώξεις θέλει (ή όχι) να ασκήσει.

Το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που οι δύο εκθέσεις διαφέρουν ως προς την ουσιαστική διατύπωση του συμβάντος, άσχετα με όσα αναφέρουν οι διάφοροι υποτακτικοί πολλών αφεντάδων, οι κάμερες είναι ο μόνος δρόμος για να δοθούν απαντήσεις. Εξάλλου, ποιος αποκλείει το γεγονός να έχει δίκιο η ΑΕΚ; Κανένας. Να ανοίξουν, λοιπόν, για να σβήσουν όλες οι σκιές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αθλητικός δικαστής της Super League έχει καλέσει σε απολογία για το πρωί της Παρασκευής τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Χρήστο Παπαδημητρίου, Γιαννάκη Παπαδόπουλο για όσα έγιναν στον αγώνα με τον Άρη. Οι παράγοντες της Ενωσης έχουν κληθεί με το άρθρο 12, παρ. 5 του ΚΑΠ για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Και τίποτε άλλο. Οι κάμερες, λοιπόν, θα τους δικαιώσουν ή θα τους καταδικάσουν.