Ο Ντίνος Καρύδης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και δεν μπορεί πια να ανέβει στο θεατρικό σανίδι.

O ηθοποιός αναφέρθηκε στο #metoo αλλά και στην κόρη του Σμαράγδα Καρύδη.

Συνάδελφοι σας είναι υπόδικοι για σοβαρές καταγγελίες και μάλιστα προφυλακισμένοι. Ποια είναι η άποψή σας για όλο αυτό;

Από τη στιγμή που κάνανε αυτά τα φοβερά πράγματα, καλώς είναι εκεί που είναι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που βγήκαν και μίλησαν. Πρέπει να καθαρίσει το τοπίο. Σαφώς δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στο θέατρο. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι έκαναν τέτοια πράγματα αυτοί ο άνθρωποι.

Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν και παλιότερα;

Όχι. Δεν γινόντουσαν τέτοια πράγματα. Την εποχή της Αλίκης, της Τζένης, του Χορν, αλλά και πιο μετά με τον Βουτσά, την Καραγιάννη κ.λπ., δεν υπήρχαν τέτοια περιστατικά. Μάλιστα είχα κάνει και περιοδείες με κάποιους από αυτούς. Ναι, μπορεί να είχαν κάνει κάποια σχέση μεταξύ τους, αλλά μέχρι εκεί. Πότε δεν είχαμε ακούσει κάτι ανάλογο με τα πρόσφατα γεγονότα.

Τι σας πληγώνει;

Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο. Κάθε βράδυ χωρίς υπερβολή. Όταν γίνω καλά έχω κατά νου να ξαναπαίξω. Θέλω να κάνω την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα.. ετών 80» ελπίζω να τα καταφέρω.

Πώς είναι τώρα η υγεία σας;

Δεν είμαι καλά… Είμαι με βηματοδότη και δεν περπατάω, αλλά παραπατάω. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο με κρατάει όρθιο.

Τι σας δίνει χαρά;

Όταν μιλάω με τη Σμαράγδα μου στο τηλέφωνο και μου λέει «μπαμπούλη σε αγαπώ». Όταν μου το λέει αυτό, πεθαίνω…

Η κόρη σας Σμαράγδα Καρύδη, είναι μια αξιόλογη ηθοποιός και ένας όμορφος άνθρωπος. Εκτός από το ταλέντο, τι άλλο έχει πάρει από εσάς;

Η Σμαράγδα είναι εξαιρετική. Είναι τυχερός όποιος την έχει στη ζωή του. Είναι δίκαιη και σπαθί. Αυτό που έχει πάρει από εμάς, είναι η αγάπη της γι’ αυτό που λέγεται θέατρο.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο σας όνειρο;

Το όνειρό μου είναι να είναι καλά το παιδί μου, το οποίο ντρέπομαι που θα στο πω, μας συντηρεί. Την αγαπούσα από πριν γεννηθεί. Είναι ο εαυτός μου, δεν μπορώ να στο περιγράψω αλλιώς. Θυμάμαι κάθε στιγμή μας από την παιδική της ηλικία. Της διάβαζα τα βράδια μέχρι να την πάρει ο ύπνος.