Η οικογένειά της 16χρονης που έφυγε από τη ζωή μετά από ιατρικό λάθος έκανε αγωγή στους γιατρούς και διεκδικεί το ποσό των 800.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης ανέφερε ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων καθώς επρόκειτο για ένα νεαρό κορίτσι, χωρίς κάποιο προηγούμενο θέμα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το περιστατικό έγινε το 2019 και οι γονείς καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία καθώς επί μια εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις όπως οι αιματολογικές. Ο Άρης Καραμπασιάδης τονίζει ότι «μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού».

Οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό.

Υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν υποβλήθηκε καν σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1.

Οι γονείς δεν έχουν προβεί σε κάποια μήνυση αλλά κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων.

Δείτε το ρεπορτάζ