Για τις 6 Ιουνίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη για την άγρια δολοφονία με 14 μαχαιριές, της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017, την ώρα που βρισκόταν στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας δίπλα στο μνήμα φίλου της που είχε χάσει πρόσφατα.

Το Εφετείο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα.

Συγκεκριμένα, η πληρεξούσιος δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τα αδέλφια της 32χρονης εφοριακού υποστήριξε ότι ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και σημαντικά έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο ΔΣΑ και απαιτείται μία ειδική διαδικασία για την απόδοση του.

«Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» επεσήμανε η Γιάννα Παναγοπούλου.

Απων από το δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορο του.

Το άγριο έγκλημα

Πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία σε βάρος της 32χρονης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 32χρονη δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές, με τον κατηγορούμενο να ομολογεί αρχικά πως σκοπός του ήταν να κλέψει αλλά, όταν η κοπέλα αντέδρασε, τότε εκείνος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την θανάσιμα.

Ωστόσο, στη συνέχεια άλλαξε τους ισχυρισμούς του λέγοντας πως δυο άτομα τού υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ αλλά και ναρκωτικά με αντάλλαγμα την τσάντα της Δώρας Ζέμπερη λόγω των υποθέσεων που χειριζόταν ως εφοριακός – ελεγκτής στη ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν από το 2013. Ακολούθως υποστήριξε πως το «συμβόλαιο» ήταν μόνο να την τραυματίσει και πως δεν την δολοφόνησε ο ίδιος αλλά τον χρησιμοποίησαν για να χρεωθεί αυτός το έγκλημα.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους με αποτέλεσμα να καταδικαστεί πρωτοδίκως και να οδηγηθεί στη φυλακή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

«Της είχαν τρυπήσει την καρδιά»

Απαντήσεις για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ζητά ο πατέρας της.

«Το παιδί πέθανε από αιμορραγία, της είχαν τρυπήσει την καρδιά της, αλλά περπάτησε 99 μετρά για να ζητήσει βοήθεια. Με τέτοιο μένος την χτύπησε και εγώ πρέπει να κρατηθώ όρθιος αύριο για να δικαιώσω την ψυχή του παιδιού μου. Έχει καταστραφεί όλη μας η οικογένεια» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της εφοριακού.

Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη λέει ότι η κόρη του του είχε εκμυστηρευτεί ότι την απειλούσαν επειδή δεν χρηματιζόταν: «Δεχόταν απειλές; Ναι! Έστησαν ενέδρα στο παιδί. Δεν βρέθηκε τυχαία να μένει αυτός δίπλα της. Ούτε τυχαία στο νεκροταφείο. Μου έλεγε ότι την απειλούν. Είχε συνεργό; Σίγουρα! Ζητάω να διερευνηθούν τα δυο DNA στα νύχια της» λέει χαρακτηριστικά.