Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από χθες το ανατολικό Πήλιο. Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθός τους. Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν από την νεροποντή προκάλεσαν ζημιές σε δρόμους και ένα σπίτι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Ακόμα τρία οχήματα που ήταν στο σημείο υπέστησαν ζημιές.

Μεγάλη ποσότητα νερού

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση μεριμνά ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

Αυτή την ώρα τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα «Βλαχοχώραφα» είναι κλειστός.