Τα εκρηκτικά γαλαζοπράσινα χρώματα σε τοπία μακρινά, εξωτικά ή σε πιο κοντινά, όπως αυτά της Αντιπάρου, γίνονται ξαφνικά καφεκόκκινα.

Είναι τα χρώματα του φθινοπώρου που κάποιες φορές αποκτούν χρυσαφένιες λάμψεις. Παρακολουθούσα μέσα από τους χρυσαφένιους φακούς με τον μαύρο χειροποίητο σκελετό του brand Zeus & Dione την κίνηση στον εξωτερικό κήπο, στον πρώτο όροφο της «Μεγάλης Βρεταννίας».

Ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Ντίνος Κόκκαλης και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες απολάμβαναν το φαγητό και τον καφέ τους έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε έναν όμορφο, εσωτερικό κήπο πολυτελούς ξενοδοχείου στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι, όπως και οι Ιταλοί, λατρεύουν τους εσωτερικούς κήπους. Τους χρησιμοποιούν ακόμα και τον χειμώνα, ρίχνοντας πάνω στα πόδια τους βαριές μικρές κουβέρτες ή γούνινα παπλώματα. Προτιμώ τους κήπους στην Ιταλία και ιδιαίτερα αυτούς στη Φλωρεντία και τη Ρώμη. Στο προσωπικό palazzo του διάσημου φωτογράφου εσωτερικών χώρων Μάσιμο Λίστρι είχα απολαύσει ένα από τα ωραιότερα δείπνα.

Προηγουμένως υπήρχε κοκτέιλ στο Nove της Φλωρεντίας. Η Μάγδα Καλλιτσάντση αναφέρθηκε στο γεγονός στη διάρκεια private dinner στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης και ο Αντώνης Κομνηνός παρακολουθούσαν τη διήγησή μας χαμογελώντας με… κατανόηση.

Ο Ντένης Ηλιάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, συζητούσε πάντα για ενδιαφέρουσες ταινίες γύρω από τον αγαπημένο του χώρο, του σινεμά, όπου ξεχωρίζει μέσα από δουλειές του.