Τα γαλαζοπράσινα νερά με τα ατέλειωτα κοράλλια στον βυθό του Pom Pom island, εκεί όπου κολυμπούν οι αγαπημένες θαλάσσιες χελώνες, μου θυμίζουν γυρίσματα από περιπετειώδεις κινηματογραφικές ταινίες.

Οι εικόνες είναι εντελώς διαφορετικές από τη λιλιπούτεια, όμορφη Αντίπαρο, το άλλοτε ταπεινό νησί της Μανταλένας, που τώρα είναι γεμάτο από πολυτελείς βίλες γνωστών εφοπλιστών. Η Αντίπαρος διαθέτει σήμερα περισσότερους πλοιοκτήτες και από αυτή την… Ανδρο, που στέκει υπερήφανη, αγέρωχη με ένα διεθνούς φήμης μουσείο, όπως αυτό του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, πάνω από τα νερά σε εκθαμβωτικό deep blue.

Αναρωτιέμαι τι να έχει απογίνει ο Χρήστος Καραβέλας, εκείνο το τρομερό και φοβερό στέλεχος της Siemens που όταν ξεκίνησε το σκάνδαλο φρόντισε να εξαφανιστεί προς… Πούντα ντελ Εστε μεριά. Η σκέψη μου τρέχει στην πολυτελή έπαυλη της Αντιπάρου που είχε αποκτήσει ο Καραβέλας πριν ακόμα αγοράσει εκεί ο Τομ Χανκς.

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής φροντίζει να μου υπενθυμίσει ότι στην Αντίπαρο διαθέτει κατοικία ο πρόεδρος της L’ Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν. Το επιτελικό στέλεχος μίας από τις ισχυρότερες εταιρείες στον κόσμο θα βρίσκεται στην Αθήνα για μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές εκθέσεις που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Η γαλλική εταιρεία είναι ο χορηγός της έκθεσης «Κάλλος. Η υπέρτατη ομορφιά», η οποία πραγματοποιείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι άνθρωποι που μελετούν, γνωρίζουν και ξεχωρίζουν θα «ταξιδέψουν» σε κόσμους μοναδικούς.