Ένα απρόσμενο δώρο από έναν άγνωστο δωρητή έλαβε η πόλη του Ουόρσεστερ στην Αγγλία, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει 300.000 στερλίνες στο όνομα της τέχνης.

Εάν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τα χρήματα του ανώνυμου δωρητή θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέων έργων τέχνης και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων επισκεπτών στην Πινακοθήκη και το Μουσείο Worcester.

Όπως αναφέρει το BBC ο φιλότεχνος δωρητής ελπίζει επίσης να «ανεβάσει το προφίλ» της γκαλερί τέχνης.

Η Επιτροπή Πολιτικής και Πόρων θα εξετάσει την προσφορά στις 7 Σεπτεμβρίου .

Ο δωρητής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε: «Αυτή η δωρεά, εάν εγκριθεί, θα δώσει μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Πινακοθήκης και του Μουσείου Worcester και των εσωτερικών και εκθεσιακών χώρων της, για να προσθέσει στη συλλογή της και να ενθαρρύνει άλλες γκαλερί να τους δανείσουν έργα από τις συλλογές τους. ”

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμβουλος Marc Bayliss, δήλωσε: “Αυτή είναι μια εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά και ελπίζω ότι μπορεί να προσφέρει μια σημαντική κληρονομιά τόσο στην Πινακοθήκη Τέχνης Worcester όσο και στον πολιτισμό της πόλης μας. Εκ μέρους του Worcester, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δωρητή για αυτήν την αξιοσημείωτη πράξη φιλανθρωπίας”.