Την περασμένη Κυριακή στηλίτευσα στο σημείωμά μου τη συλλογική αμνησία από την οποία χαρακτηρίζεται η ελληνική κοινωνία και οι ενημερωτές της για τα θύματα της τρομοκρατίας και των γνωστών αγνώστων, που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί – αντιεξουσιαστές.

Με τις ίδιες ακριβώς πρακτικές ξεκίνησε τη μεθοδική προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας ο Λένιν και πολλοί σύντροφοί του μπολσεβίκοι. Με «απαλλοτριώσεις», δηλαδή ληστείες τραπεζών, αποσπάσεις χρημάτων από πλουτοκράτες ή τρομοκρατημένους αστούς, ακόμη και με πλαστογραφίες και άλλες μεθοδεύσεις που ελπίζω η συνήθως ανεπαρκής διάθεση για μάθηση των ημέτερων κουκουλοφόρων (ως κουκουλοφόροι δρούσαν συχνά και οι σύντροφοι του Λένιν ανά την Ευρώπη και όχι μόνο στη Ρωσία) δεν τους δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το φάσμα των εγκληματικών δραστηριοτήτων τους.

Σας καλώ να υποβληθείτε, αγαπητοί αναγνώστες, στον κόπο να διαβάσετε τα ονόματα των δολοφονηθέντων από τις τρομοκρατικές μας οργανώσεις στον ίσως όχι πλήρη κατάλογο που ακολουθεί. Από το 1974 και έως σήμερα δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες 71 συνάνθρωποί μας και τραυματίστηκαν 580 (απίστευτοι αριθμοί, που έχουν λησμονηθεί, αφού σχεδόν ποτέ δεν μνημονεύονται).

Ειδικότερα από τη μητέρα των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» δολοφονήθηκαν ο αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Τσάντες και ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (15.11.1983), ο εκδότης της «Απογευματινής» Νίκος Μομφεράτος (21.2.1985), ο βιομήχανος Δημήτρης Αγγελόπουλος (8.4.1986), ο Αμερικανός Τζορτζ Κάρος (21.1.1988), ο βιομήχανος Αλέξανδρος Αθανασιάδης (1.5.1988), ο ναυτικός ακόλουθος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Νορντίν (28.6.1988), ο εισαγγελέας Κώστας Ανδρουλιδάκης (10.1.1989), ο δημοσιογράφος και βουλευτής Παύλος Μπακογιάννης (26.9.1989), ο αμερικανός λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ (12.5.1991), ο τούρκος διπλωμάτης Γιοργκού Τσετίν (7.10.1992), ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν (14.7.1992), ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος (24.1.1994), ο τούρκος διπλωμάτης Ομέρ Σιπαχίογλου (4.7.1994), ο εφοπλιστής Κώστας Περατικός (28.5.1997) και ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς (8.6.2000), προς χάριν του οποίου επενέβη η Σκότλαντ Γιαρντ και συνέβαλε αποφασιστικά στο ξήλωμα της «17 Νοέμβρη».

Επίσης, από την ίδια οργάνωση τραυματίστηκαν ο αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Τσαντ, ο Παναγιώτης Ρουσσέτης, οδηγός του Μομφεράτου, ο γιατρός Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ταρασουλέας, ο τότε βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιώργος Πέτσος, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο οδηγός του, ο τούρκος επιτετραμμένος Ντενίζ Μπουλούκμπακσι, ο οδηγός του, η ιδιαιτέρα του και μία διερχόμενη πολίτης, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς και ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαδημητρίου.

Από τη βραχύβια οργάνωση «1η Μάη» τραυματίστηκε ο τότε πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Θεόδωρος Βερνάρδος.

Από την «Αντικρατική Πάλη» δολοφονήθηκαν ο εισαγγελέας Γεώργιος Θεοφανόπουλος και οι συνοδοί χρηματαποστολής Γ. Πανταζόπουλος και Μ. Τσιμπούρης.

Από την «Επαναστατική Αλληλεγγύη» δολοφονήθηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος και από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» η υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας Βιργινία Κωνσταντίνου.

Δυστυχώς ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι μακρύς και θα χρειαστεί να συνεχίσω και την επόμενη Κυριακή.