Δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο ένας κάτοικος φέρει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού του και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνών.

Και οι δύο κάτοικοι παραμένουν στο κέντρο υγείας, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Δραματικές στιγμές σε Πεύκες και Χελιδόνι

Φωτό από ilialive

Σύμφωνα με το ilialive, στο χωριό Βύλιζα (Πεύκες) έχουν τεθεί σε συναγερμό οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Eν τω μεταξύ εντολή για την εκκένωση οκτώ ακόμη κοινοτήτων του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τις κοινότητες Βύλιζα (Πεύκες), ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λιναριά, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, το μέτωπο της φωτιά είναι πολύ μεγάλο και απειλείται το χωριό Βύλιζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή στα οχήματα της Πυροσβεστικής να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο καθώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το ilialive μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για την δουλειά των πυροσβεστών η άρνηση κατοίκων των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι οποίοι καταβάλλουν πραγματικό αγώνα προκειμένου να τους μεταπείσουν και να σώσουν τις ζωές τους.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν από το 112 να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο.