Αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ώρες, λόγω των ανέμων, οι φωτιές και στα δύο μέτωπα στην Περιφέρεια Κοζάνης.

Μάχη με τις φωτιές δίνεται στην περιοχή του Διλόφου όπου, σε δύσβατο σημείο, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας για να σωθεί το δάσος που φλέγεται από την Κυριακή.

Επειγόντως ζητούνται εναέρια μέσα, καθώς ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι και η φωτιά στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στο Πολύμυλο Κοζάνης, όπου οι διάσπαρτες εστίες αναζωπυρώθηκαν σε μια έκταση 3 χιλιομέτρων, παρότι οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν το βράδυ είχαν περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς.

Ο δυνατός αέρας σήμερα έχει δημιουργήσει εκ νέου ένα μεγάλο μέτωπο, που ανεξέλεγκτα καίει κυρίως χορτολιβαδικη έκταση και δέντρα, με κατεύθυνση προς το Βοσκοχώρι.

Ανησυχία επικρατεί και στον οικισμό των Σαρακατσάνων. Οι καπνοί έχουν φτάσει πολύ κοντά στην περιοχή, όπου έχουν μεταφέρει τα ζώα τους από Λάρισα και Ελασσόνα. Σε ό,τι αφορά στο δίκτυο ύδρευσης, προς το παρόν, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς τόσο η πόλη της Κοζάνης, όσο και οι τοπικές κοινότητες υδροδοτούνται από τις πηγές της Ζωοδόχου Πηγής.

Έχει αποτραπεί πάντως ο κίνδυνος η φωτιά να περάσει στο δάσος προς την Παναγία Σουμελά, με τις δυνάμεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κοζάνης και Ημαθίας και την συνδρομή του στρατού, να δίνουν τιτάνιο αγώνα.

Η μάχη αυτή τη στιγμή δίνεται κυρίως στην φωτιά, που κατευθύνεται χωροταξικά προς Βοσκοχώρι Τετράλοφο.

Η πυρκαγιά κατακαίει από την Κυριακή στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Δασύλλιο, Πεντάλοφο Κοζάνης και Σαμαρίνα Γρεβενών. Πρόκειται για δασική περιοχή ιδιαίτερου κάλους και εκεί δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης και των Γρεβενών.

Το έργο της πυρόσβεσης κρίνεται δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ανέμων.