Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα για τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist αλλά και για σειρά επαφών με Έλληνες και ξένους αξιωματούχους.

Την Πέμπτη το πρωί, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε συζήτηση «για την συνεργασία στον κόσμο μετά την πανδημία, τις προτεραιότητες της ΕΕ, αλλά και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον καθηγητή του Στάνφορντ, διανοητή και πολιτικό επιστήμονα Φράνσις Φουκουγιάμα. Ο διάλογος θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 25ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την κυβέρνηση της Ελλάδας την οποία διοργανώνει το περιοδικό «Τhe Economist» με θέμα «Από την κοινωνική αποστασιοποίηση στην κοινωνική αλληλεγγύη».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα λάβει μέρος στην παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας «ERASMUS+ 2021-2027» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μαζί με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και θα συζητήσει με νέους, δικαιούχους αλλά και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Την Παρασκευή ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Αλμπιν Κούρτι και τον εκτελεστικό διευθυντή της American Jewish Committee (AJC) Ντέιβιντ Χάρις.