Σε πένθος έχει βυθιστεί η Επανομή Θεσσαλονίκης μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός 14χρονου κοριτσιού, της Γεωργίας, ο οποίος οφείλεται σε ιατρικό λάθος, όπως καταγγέλλει ο ιερέας πατέρας της.

Η άτυχη κοπέλα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου επειδή ήταν παχύσαρκη αλλά δυστυχώς οι επιπλοκές τής κόστισαν τη ζωή. Η επίσημη ιατρική γνωμάτευση για την αιτία θανάτου είναι πολυοργανική ανεπάρκεια που οφείλεται σε περιτονίτιδα που προέκυψε από διάτρηση στομάχου έπειτα από λαπαροσκοπική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.  Η νεαρή μαθήτρια ήθελε να αδυνατίσει διότι δεχόταν χλευασμό και bullying για τα κιλά της από τα παιδιά στο σχολείο, υποστηρίζει η οικογένειά της.

Το χρονικό που οδήγησε στην απώλεια της ζωής της 14χρονης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πρόσωπο από το οικείο περιβάλλον του ιερέα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη, αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με  το μοιραίο γεγονός.

«Η Γεωργία ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του πατέρα Βησσαρίωνα και της πρεσβυτέρας Ελεάνας. Καθημερινά ερχόταν αντιμέτωπη με το ρατσισμό εξαιτίας των παραπάνω κιλών της. Ένα υπέρβαρο κοριτσάκι, που μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες να χάσει κιλά, με δίαιτες και διατροφολόγους, έκανε εξετάσεις που έδειξαν ότι η υγεία της ήταν καλή. Προκειμένου μάλιστα να μπορέσει να απαλλαγεί από τα επιπλέον κιλά και κυρίως από τη λεκτική βία που υφίστατο, έφτασαν στο σημείο να σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, ωστόσο ο πρώτος γιατρός στον οποίο απευθύνθηκαν οι γονείς, απέρριψε την ιδέα.

«Ο γιατρός ισχυρίστηκε πως είχε ξανακάνει με επιτυχία τη συγκεκριμένη εγχείρηση σε άτομο 12 ετών»

»Στη συνέχεια η οικογένεια απευθύνθηκε και σε δεύτερο γιατρό, ο οποίος ήταν αυτός που τους έδωσε ελπίδες και ισχυρίστηκε μάλιστα πως είχε ξανακάνει τη συγκεκριμένη εγχείριση σε άτομο 12 ετών και όλα κύλησαν με επιτυχία. Έτσι, οι γονείς συμφώνησαν μαζί του, αφού ο ίδιος τους καθησύχασε πως όλα θα πάνε καλά.

»Έγινε η εισαγωγή σε ιδιωτική κλινική όπου έγιναν οι περαιτέρω εξετάσεις και όλα έδειχναν πως η ζωή της Γεωργίας την Τρίτη -όταν θα γινόταν η εγχείριση- θα άλλαζε ζωή…

»Η εγχείριση ξεκίνησε, ο γιατρός τοποθέτησε το δακτύλιο στο στομάχι, όμως αυτός έκανε μια τρύπα και το γαστρεντερικό υγρό έπεσε στην κοιλιά ώστε σιγά σιγά έκαψε το συκώτι και τα νεφρά. Όταν ξύπνησε το κορίτσι, είχε έντονο πόνο, αλλά ο γιατρός έδιωξε την επόμενη ημέρα το παιδί στο σπίτι του λέγοντας πως είναι φυσιολογικό να πονάει, δίνοντας οδηγίες ότι θα βοηθούσε παίρνοντας μόνο αναβράζον παυσίπονο.

»Την Τετάρτη και την Πέμπτη η Γεωργία εξακολουθούσε να πονάει αλλά σε επικοινωνία που είχαν με το γιατρό οι γονείς, οι οδηγίες παρέμειναν οι ίδιες, με τη μόνη διαφορά ότι τους συνέστησε να κάνουν παυσίπονη ένεση με βολταρέν. Αξίζει, δε να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός έδωσε τις οδηγίες τηλεφωνικά, διότι βρισκόταν στη Γερμανία…

«Οι γιατροί είπαν ότι οι πιθανότητες να ζήσει ήταν 50-50 και αν ζούσε θα είχε πρόβλημα με τα νεφρά»

»Την Παρασκευή η κατάσταση της Γωγώς χειροτέρεψε, οπότε μίλησαν ξανά με το γιατρό λέγοντάς του πως πονούσε αρκετά, δεν μπορούσε να κοιμηθεί και είχε ταχυκαρδία. Αυτός τότε τους είπε να μεταβούν στο νοσοκομείο να την εξετάσει κάποιος, μήπως είχε φλεγμονή. Έτσι έγινε και πήγαν. Βλέποντας την εικόνα της Γωγώς οι τρεις γιατροί που την εξέτασαν, είπαν κατευθείαν στους γονείς πως το παιδί έπρεπε να μπει ξανά στο χειρουργείο.

»Ο ιερέας τηλεφώνησε αμέσως μετά ξανά στο γιατρό που έκανε την πρώτη επέμβαση και τον ρωτούσε τι έγινε με το παιδί του, εκείνος όμως επέμενε ότι θα είναι απλά μια φλεγμονή. Ωστόσο η γνώμη των γιατρών στο νοσοκομείο ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι η επέμβαση θα ήταν πολύ δύσκολη και οι ελπίδες λιγοστές.

»Όταν έγινε το χειρουργείο είπαν στους γονείς πως πρέπει να είναι δυνατοί και ότι οι πιθανότητες να ζήσει το παιδί τους ήταν 50-50. Μάλιστα, σε περίπτωση που ζούσε, θα είχε πρόβλημα με τα νεφρά. Τα πράγματα όμως έγιναν στη συνέχεια ακόμη πιο δύσκολα. Το γαστρικό υγρό έκαψε τα όργανα και αμέσως έβαλαν το παιδί στην εντατική.

»Την επόμενη ημέρα οι γιατροί θα έκαναν συμβούλιο για το πότε θα μπορούσαν να την επισκεφθούν οι γονείς. Η 14χρονη χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα κι έτσι το Σάββατο το απόγευμα τους κάλεσαν για να τη δουν και να την αποχαιρετήσουν. Εκείνοι έσπευσαν στο νοσοκομείο αλλά η αναμονή δεν είχε τελειωμό. Τα χαράματα τους ειδοποίησαν πως το παιδί τους «φεύγει» και γύρω στις πέντε η Γωγώ «έφυγε» για την αιωνιότητα. Οι γιατροί είπαν στον πατέρα Βησσαρίωνα πως έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά το κακό είχε γίνει από το πρώτο χειρουργείο.

«Ο εν λόγω γιατρός είχε αφήσει στο παρελθόν ασθενή με 85% αναπηρία»

Ο ιερέας που είδε μέσα σε μια στιγμή να χάνεται το παιδί του, ήρθε σε επικοινωνία με τη γνωστή δικηγόρο, ειδική σε ιατρικά λάθη, Κική Πακιρτζίδου και ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το ποσό που πήρε ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν 4600 ευρώ και άλλο ένα σοβαρό στοιχείο είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος έχει  δημιουργήσει θέμα στην καριέρα του, καθώς είχε αφήσει στο παρελθόν ασθενή με 85% αναπηρία».

Η εξόδιος ακολουθία της Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στις 16:00 στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Επανομής, εκεί όπου είναι εφημέριος ο τραγικός πατέρας, στο πένθος του οποίου συμπαραστέκεται πλήθος κόσμου.