«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο – άσπρο και στα εργασιακά», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε «καταργεί το οκτάωρο, μειώνει τους μισθούς, επιβάλλει δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών, σπαστό ωράριο, μερική απασχόληση και διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών».

«Αυτές οι συνθήκες δεν αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «στέλνει σήμα ότι η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα είναι μια χώρα φθηνής, ελαστικής εργασίας και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω».

Ως προς την πανδημία, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό»,  αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί σταθερά να εξωραΐσει την πραγματικότητα, με τον πρωθυπουργό  να μας λέει, ήδη, από τις αρχές Φλεβάρη, ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι στη μάχη με την πανδημία».

«Εδώ και μήνες ζητάμε σαφή μέτρα, πλήρη επιδημιολογική επιτήρηση και ξεκάθαρα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας» , επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ «και κυρίως στον τουρισμό, όπου δυστυχώς και φέτος δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός. Είδαμε να ανακοινώνονται μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα στις 13 Μαΐου, για να ανοίξει ο τουρισμός στις 14», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης «αργοπορημένα και απολύτως ανεπαρκή σε σχέση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων», κάνοντας παράλληλα λόγο για «προγράμματα κατόπιν εορτής στην εστίαση και στον τουρισμό».

«Η οικονομία δεν ξανανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται έγκαιρη και ουσιαστική στήριξη σε βάθος χρόνου», διευκρίνισε επαναλαμβάνοντας ότι «δεν αρκεί  η αναστολή κάποιων υποχρεώσεων. Απαιτείται παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους».

«Από το χειροκρότημα των υγειονομικών περάσαμε πολύ γρήγορα στη διάλυση του ΕΣΥ», τόνισε επίσης, υπενθυμίζοντας  ότι «μόλις προχθές ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανοίγει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίησή του».

«Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έμαθε τίποτα από την πανδημία», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.