Σε συμφωνία για εκεχειρία με τη Χαμάς αναμένεται να καταλήξει η κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC από τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του BBC, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά του Ισραήλ για το θέμα, ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να συνεδριάσει με το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησής του για τους όρους της εκεχειρίας.
Πηγές κοντά στα ισραηλινά στρατεύματα, πάντως, ανέφεραν στο BBC πως το Ισραήλ έχει ενημερώσει Αιγύπτιους διαμεσολαβητές, ότι θα συμφωνήσει στον τερματισμό της στρατιωτικής δράσης.
Και οι δύο πλευρές, άλλωστε, δέχονται έντονες διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση του πυρός.
Επιπλέον, εμπλεκόμενοι στις συνομιλίες και με τις δύο πλευρές δήλωσαν στην Wall Street Journal ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί εκεχειρία το νωρίτερο την Παρασκευή.
Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της Χαμάς, ενώ ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ιδιωτικά σε Αμερικανούς και άλλους ξένους αξιωματούχους ότι πλησιάζει την ολοκλήρωση των στόχων, σύμφωνα με την εφημερίδα.