Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί σε εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου, καθώς και άλλων πόλεων της Αγγλίας, μετά την επαναλειτουργία, από σήμερα, εμπορικών καταστημάτων, γυμναστηρίων, κομμωτηρίων, εξωτερικών χώρων εστίασης, μουσείων και βιλβιοθηκών, στο πλαίσιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Οι καταναλωτές ήταν απτόητοι ακόμη και από τις καταρρακτώδεις βροχές ή τη χιονόπτωση σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Σάρεϊ και στο Νορθούμπερλαντ.


Τα τηλέφωνα στις παμπ είχαν πάρει από νωρίς «φωτιά», λόγω κρατήσεων. Υπολογίζεται, μάλσιτα,  ότι μόνον μέσα στην εβδομάδα θα καταναλωθούν πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας, σε όλη την Αγγλία.

Ουρές είχαν σχηματίσει από τα ξημερώματα πελάτες, έξω από εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια.


Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στα γυμναστήρια.

Βάσει του μέχρι σήμερα προγραμματισμού της βρετανικής κυβέρνησης, η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση δεν προβλέπεται πριν από τις 17 Μαΐου.

Θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και άλλοι χώροι εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί.

Αυστηροί είναι οι περιορισμοί στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Απαγορευμένα είναι, μέχρι νεωτέρας, και τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά, εν τω μεταξύ, με ταχείς ρυθμούς. Ήδη, το 60% των ενήλικων Βρετανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.