«Θερίζει» ο κορωνοϊός το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά 26 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες νοσούν. Μόνο στην Αττική έχουν μολυνθεί 214 υγειονομική, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία.

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού, ο 63χρονος γιατρός, στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έδωσε τη μάχη για τη ζωή στο ΑΧΕΠΑ πρώτα νοσηλευόμενος σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν είχε εμβολιασθεί. Ο θάνατός του ανεβάζει σε 26 τον συνολικό αριθμό των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό.

214 υγειονομικοί στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής νοσούν

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής νοσούν από κοροναϊό 214 υγειονομικοί, εκ των οποίων οι 53 στο «Γεννηματάς».

Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιασθεί και περνάνε την ασθένεια «στο πόδι», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

«Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς νόσσησαν περί τους 4000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό. Τώρα στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς νόσησαν 600 συνάδελφοι εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κοροναϊο νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένου», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας:

«Επειδή υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ’ ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο τύπου και όχι με υπουργική σπόφαση να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει όλοι».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο «το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πιο δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα αν και πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν.

Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιαζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.

Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα. Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα. Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιασθούμε. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους ασθενείς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.