Θέλω να σταθώ  στους Ρώσους γιατί, νομίζω έχουν ενδιαφέρον γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν μας έστειλε μόνον τον Πρωθυπουργό του Μιχαήλ Μισούστιν. Μας έστειλε ότι καλύτερο διέθετε στην ρωσική κυβέρνηση όπως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξέι Οβερτσούκ, τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο, αφού επί μία 20ετία ήταν ο ισχυρός άνδρας της Αεροφλότ και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γκρουσόβ, ο οποίος είναι η τρίτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα.

***

Και εκεί που συνομιλούσαν με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ρώσος αντιπρόεδρος βγάζει το κινητό του και δείχνει στον κ. Μητσοτάκη τα κέντρα πιστοποίησης εμβολιασμού covid που λειτουργούν στη Ρωσία. Έγινε κουβέντα, εάν ενδιαφέρεσθε και για τα εμβόλια Σπούτνικ και για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά να ξέρετε ότι για τα εμβόλια αυτά, μόνον εάν τα εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα τα παραγγείλουμε. Ωστόσο οι Ρώσοι έκαναν και ένα μικρό… παζάρι στην Αθήνα.

***

Ρωσικό παζάρι

Ζήτησαν, όπως μου είπαν αρμοδίως, προκειμένου να μας επιστρέψουν τα αρχεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης (που άρπαξαν από τους Ναζί), να τους παραδώσουμε πρώτα το ρωσικό αυτοκρατορικό αρχείο των Χανίων, εν συνεχεία 80.000 ευρώ για τη φύλαξη  των αρχείων και έναν πίνακα της συλλογής Κωστάκη που φυλάσσεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Παζάρι, όχι παίξε γέλασε.