«Η Creta farms έχει γυρίσει σελίδα και έχει ανακάμψει στην εγχώρια αγορά με τη στήριξη του στρατηγικού της επενδυτη Ιmpala Invest» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει διοίκηση, συνολικά μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες η Creta Farms χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ καταβολή κεφαλαίου από την Impala Invest , 4 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και 4 εκ. ευρώ σε εμπορεύματα από τον στρατηγικό επενδυτή.

Οι συνολικές πωλήσεις έτους ανήλθαν σε 82 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για την περίοδο διαμορφώθηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ ενώ ενισχύθηκε και η ρευστότητα της εταιρείας με 13 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020.

Προτεραιότητα του νέου επενδυτή ήταν να ανακτήσει η εταιρεία τις αποκλειστικές διεθνείς πατέντες παραγωγής που είχε αναπτύξει, δίνοντας έτσι τέλος «στην καταχρηστική και παράνομη μεταφορά που είχε γίνει το 2015 από τους δύο πρώην μετόχους της σε προσωπική εταιρεία τους στην Κύπρο».

Παράλληλα η Creta Farms αποκατέστησε πλήρως την τακτική μισθοδοσία του προσωπικού της, μετά από μία τριετία απαξίωσης από την προηγούμενη ιδιοκτησία, ενώ ήδη προχώρησε και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της. Η εταιρεία σήμερα έχει 600 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στην Κρήτη.

«Η Creta Farms έχει γυρίσει οριστικά σελίδα. Η μαύρη εποχή της κακοδιαχείρισης και της απαξίωσης από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει τελειώσει και η εταιρεία είναι πλέον μέλος ενός μεγάλου ομίλου με σημαντικό αποτύπωμα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και με εξωστρεφή προσανατολισμό. Το μέλλον της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου μας και η Creta Farms θα έχει στρατηγικό ρόλο στα μακροπρόθεσμα σχέδια μας» δηλώνει ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, κύριος μέτοχος της Impala Invest.

Eπίθεση κατα των αδερφών Δομαζάκη

Ως παράδειγμα καταστροφικής κακοδιαχείρισης έχει καταγραφεί η περίοδος συνδιοίκησης των προηγούμενων ιδιοκτητών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Θυμίζουμε ότι με την απόλυτη προσωπική τους ευθύνη:

Οι θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ και η θυγατρική Φάρμα Θεσσαλίας γονάτισαν λόγω χρεών ύψους 35 εκατ. ευρώ που είχε απέναντι τους η μητρική εταιρεία και τα οποία διαγράφηκαν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης»…. άραγε που πήγαν;

Τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα διοίκησης αυξήθηκαν κατά 5,3εκ € το 2018.

Οι εργαζόμενοι από τουλάχιστον το 2018 έμεναν 2 με 3 μήνες πίσω στην μισθοδοσία τους

Μεταξύ 2016-2018 η εταιρεία δεν εξυπηρετούσε τις υποχρεώσεις της απορρέουσες από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δανεισμό.

Τα ίδια κεφάλαια από 40 εκ. μειώθηκαν σε σε 6,6 εκ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια

Στάθηκε αδύνατο να εφαρμόσει πρόγραμμα εξυγίανσης και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της

Οι επενδυτές εξαπατήθηκαν και η αγορά χειραγωγήθηκε μέσω της χρήσης εταιρικών ταμειακών διαθεσίμων για αυξήσεις κεφαλαίου προς εξασφάλιση δανεισμού από τρίτους χρηματοπιστωτικούς φορείς!

Το 2019 η Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς προχώρησε σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Οι πιστώτριες τράπεζες εξαναγκάστηκαν να ζητήσουν διορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω της καταστροφικής έλλειψης διοίκησης από τον προηγούμενο μέτοχο, αίτηση που έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Οι πωλήσεις μειώθηκαν, η παραγωγή επλήγη από έλλειψη πρώτων υλών και οι πάσης φύσεως οφειλές προς πιστωτές και τράπεζες ξεπέρασαν τα 160 εκατ. ευρώ.