Το επενδυτικό fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR έναντι 4 εκατ. ευρώ απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος Α.Ε. πιο γνωστή ως «Μέγας Γύρος», που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων γύρου στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πέμπτη επένδυση του Εlikonos στην Ελλάδα μετά την Andromeda, τη Minerva, τη Youth Lab και τη «Ροδούλα».

Η Μέγας Γύρος διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος) και στις ΗΠΑ (New Jersey) και απασχολεί 225 άτομα. Παράγει περίπου 80 κωδικούς προϊόντων με πρόσφατη καινοτομία τα προϊόντα χωρίς κρέας (meatless), στοχεύοντας και στην χορτοφαγική (vegan) αγορά.

Τα προϊόντα της Μέγας Γύρος είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Μέση Ανατολή. Η διανομή των προϊόντων της Μέγας Γύρος γίνεται σε εστιατόρια/ψητοπωλεία αλλά και από πολυκαταστήματα τροφίμων (supermarkets).

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR που είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με σκοπό τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών κυρίως Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε επίσης την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε 85 εκατ. ευρώ.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR διαχειρίζεται η Elikonos Capital Partners S.a.r.l., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 100 εκατ. ευρώ.