Αλλάζει χέρια η εισηγμένη εταιρεία  Paperpack που δραστηριοποιείται στη χάρτινη συσκευασία. Η οικογένεια Τσουκαρίδη που είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας αλλά  και άλλοι 15 μέτοχοι συμφώνησαν να πωλήσουν στην Orlando – Equity Holding Limited το 90,02% της εταιρείας προς 6,66 ευρώ ανά μετοχή σε μια συναλλαγή που θα ανέλθει στα 23,7 εκατ ευρώ. Θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση ώστε να αποκτηθεί το 100% και ο νέος μέτοχος θα υποβάλει αίτημα διαγραφής της μετοχής από το Χρηματιστήριο.
Η Paperpack εξάγει το 60% της παραγωγής της, έχει άριστη χρηματοοικονομική κατάσταση, απασχολεί 160 άτομα και το 2019 πραγματοποίησε πωλήσεις 18,4 εκατ. ευρώ και ebitda 4,3 εκατ. ευρώ.
Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης (ενεργώντας επίσης και για λογαριασμό των μελών της οικογένειάς του, Βεατρίκης και Τζουλιάννας Τσουκαρίδη) συμφώνησε να πωλήσουν τη συμμετοχή τους στην εταιρία, στην Orlando-Equity Holding Limited, σε τιμή ευρώ 6,66 ανά μετοχή. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, και τελεί υπό την αίρεση ικανοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων. Ο επενδυτής σκοπεύει να διατηρήσει τον κ. Ιωάννη Τσουκαριδη ως Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ., τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας.
Δεκαπέντε ακόμα μέτοχοι της εταιρίας έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πωλήσουν τις μετοχές τους στον επενδυτή, μαζί με την οικογένεια του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, στην ίδια τιμή. Επομένως, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Επενδυτής θα έχει αποκτήσει το 90,02% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας και, ως εκ τούτου, θα υποχρεούται στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ο επενδυτής σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze-out) και να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η Orlando-Equity Holding Limited είναι 100% θυγατρική της China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF, η οποία έχει αναλάβει δεσμεύσεις επένδυσης 800 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Κεντρική και την Νότια Ευρώπη. Διαχειριστής του fund είναι η China-CEE Management S. r.l. και επενδυτικός σύμβουλος του fund είναι η CEE Equity Partners Limited.