Τα αποκαλυπτήρια των προτομών των δύο κορυφαίων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων Σωκράτη και Αριστοτέλη έγιναν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020 για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση παραρτήματος του Εθνικού Πανεπιστημίου Οικονομικών και Δικαίου του Βιετνάμ (UEL) στην πόλη Χο Τσι Μινχ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Τα έργα, που φιλοτεχνήθηκαν με δαπάνη του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στο Χο Τσι Μινχ, κ. Ναπολέοντα Πατεράκη, κοσμούν πλέον τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ η λεγόμενη «Δωρεά της Ελλάδας», όπως τονίστηκε κατά την τελετή, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τις πρυτανικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η χειρονομία του κ. Πατεράκη συμβάλλει αναμφίβολα στην προβολή της Ελλάδας και του πολιτισμού της σε αυτή τη μακρινή γωνιά του πλανήτη και εντάσσεται στις δράσεις εκείνες, η ανάδειξη των οποίων αποτελεί μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.