Η συγκινητική ιστορία της Μονής Πετράκη, μια ιστορία την οποία οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε, ξεκινάει γύρω στα 1670.

Τότε που ο ιατροφιλόσοφος Παρθένιος («Πετράκης» για τους Αθηναίους που τον είχαν αγαπήσει για το φιλανθρωπικό έργο του), έχοντας ανακαινίσει το παλαιό μετόχι της Μονής Τιμίου Προδρόμου-Καρέα, αποφασίζει να κατέβει προς την πόλη, για να είναι πιο κοντά στους ασθενείς του – στους εκατοντάδες ανθρώπους που εντελώς δωρεάν περιέθαλπε.

Ο ευγενικός και μορφωμένος άνδρας επέλεξε να εγκατασταθεί στην παλιά μικρή μονή Κουκοπούλη, συμβάλλοντας με την παρουσία του και το έργο του στην αναγέννησή της. Πρόκειται βεβαίως για τη σημερινή Μονή Ασωμάτων Ταξιαρχών ή Μονή Πετράκη.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος φυλλομετρά μία ιδιαίτερα σημαντική έκδοση που ολοκληρώθηκε με τη χορηγία του Αθανάσιου Μαρτίνου (ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Ιδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου) και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο παρελθόν γεμάτο ανθρωπιά και πίστη, αποκαλύπτοντας την εντυπωσιακή και πολυσχιδή προσφορά της ιστορικής Μονής στην πόλη της Αθήνας και στην Ελλάδα ολόκληρη.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»