Τις ποσοστιαίες επιδόσεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η Coca – Cola HBC. Οπως αναφέρει η διοίκηση, η εταιρεία κατέγραψε σημαντική βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας το τρίτο τρίμηνο με ανάκαμψη των πωλήσεων στο κανάλι της εκτός σπιτιού κατανάλωσης και αύξηση των πωλήσεων στο κανάλι της εντός σπιτιού κατανάλωσης.

Τα έσοδα κατα το τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 2,6% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση ή κατά 0,3% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης, σημειώνοντας διαδοχική βελτίωση ανά μήνα.

Οι όγκοι πωλήσεων υποχώρησαν στο -1,4% σε δημοσιευμένη βάση και στο +1,% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης με αύξηση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Στις ανεπτυγμένες αγορές η πτώση των εσόδων ήταν -5,4%, στις αναπτυσσόμενες αγορές -0,1% και στις αναδυόμενες αγορές -1,3%.

Οι όγκοι πωλήσεων στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά περίπου 20%, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει μία από τις αγορές του Ομίλου με τις χαμηλότερες επιδόσεις λόγω της υψηλής αναλογίας εσόδων από το κανάλι της εκτός σπιτιού κατανάλωσης και της σημαντικής έκθεσης της χώρας στον διεθνή τουρισμό, ο οποίος σημείωσε κατακόρυφη πτώση σε σχέση με τα καθιερωμένα επίπεδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η αναμενόμενη καθαρή επίδραση της μεταβολής των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε συνδυασμό με το κόστος των πρώτων υλών για το 2020 παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με αυτή που είχε αρχικά προϋπολογισθεί, καθώς τα οφέλη από το χαμηλότερο κόστος των πρώτων υλών αντισταθμίζουν τις ασθενέστερες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Επίσης, η διοίκηση επισημαίνει πως συνεχίζονται οι ισχυρές επιδόσεις των μεριδίων αγοράς με αύξηση των μεριδίων σε αξία κατά 40 μονάδες βάσης από την αρχή του έτους και αύξηση ή διατήρηση των μεριδίων αυτών στις περισσότερες αγορές.

«Η σημαντική πρόοδος στον έλεγχο του κόστους μας οδηγεί στο να αυξήσουμε τον προηγούμενο στόχο εξοικονόμησης κόστους ύψους €100 εκατ. κατά €20 εκατ. για το σύνολο του έτους, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τα λειτουργικά κέρδη και την ανάκαμψη του περιθωρίου κέρδους», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.