Εμπιστευτικό επείγον έγγραφο με το οποίο ζητά έκτακτα μέτρα προστασίας του Εφετείου Αθηνών από πιθανή ένοπλη επίθεση ή άλλη έκνομη ενέργεια, έχει συντάξει η ΕΛΑΣ από τις 6 Αυγούστου, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα». Χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής αναφορά και διευκρίνιση για το ποιος κίνδυνος υπάρχει ή αν υπήρξε συμβάν που προκάλεσε τη σχετική ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2017 το Εφετείο Αθηνών είχε γίνει στόχος καταστροφικής βομβιστικής επίθεσης από την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που δεν έχει εξαρθρωθεί και η οποία έχει πραγματοποιήσει την τελευταία επίθεσή της πριν από 21 μήνες.

Στο έγγραφο με τίτλο «Μέτρα Προστασίας Εγκαταστάσεων» σημειώνεται: «Παρακαλούμε για την ανελλιπή συνέχιση των ήδη διατασσομένων, κατά λόγο αρμοδιότητας, μέτρων προστασίας των εγκαταστάσεων στέγασης του Εφετείου Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως 14 –Αμπελόκηποι, φρούρηση/επιτήρηση), σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ισχύον Σχέδιο Ασφαλείας. Τα μέτρα προστασίας που εκδηλώνονται για την ασφάλειά τους, να λαμβάνονται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή, από όλες τις διατιθέμενες για το σκοπό αυτό αστυνομικές δυνάμεις, προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος προσώπων ή πραγμάτων».

Μετά από τις αναφορές για μέτρα με «μεγάλη ένταση», από την ηγεσία της ΕΛΑΣ δίνεται εντολή «στους αστυνομικούς των Υπηρεσιών σας που διατίθενται για την εκδήλωση των μέτρων προστασίας τους, να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες περί του τρόπου εκτέλεσης της αποστολής τους, καθώς επίσης και της υποχρέωσής τους να αναφέρουν αρμοδίως, άμεσα, κάθε περιστατικό που τυχόν υποπέσει στην αντίληψή τους και στρέφεται κατά της ασφάλειάς τους. Η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής επιπλέον παρακαλείται όπως δραστηριοποιήσει το δίκτυο πληροφοριών της και αναφέρει έγκαιρα στις αρμόδιες Υπηρεσίες, οποιαδήποτε πληροφορία κατέχει ή τυχόν συλλέξει για απειλές εκνόμων ή άλλων ενεργειών σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων του ανωτέρω κτηρίου».