Μολονότι η χώρα μας αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες, οι εικόνες από το κέντρο της άδειας Αθήνας είναι αποκαρδιωτικές. Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί που άλλες χρονιές εκατοντάδες ήταν οι τουρίστες που περπατούσαν δίπλα από τον βράχο της Ακρόπολης, η κίνηση είναι ελάχιστη.

Πέρυσι τέτοια εποχή το κέντρο και τα γραφικά σοκάκια της Πλάκας είχαν κατακλυστεί από τουρίστες. Τώρα οι εικόνες θυμίζουν την περίοδο της καραντίνας.

Λιγοστοί τουρίστες στο κέντρο

Η Κάρολιν και ο σύζυγός της, ζευγάρι από το Βέλγιο, έρχονται στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Μάλιστα μαθαίνουν και ελληνικά. Η διαφορά είναι αισθητή, λένε και οι δύο. «Πήγαμε να δούμε την Ακρόπολη και δεν ήταν κανένας, κανένας. Οπότε ναι είναι περίεργο».

«Νιώθουμε ασφαλείς στην Ελλάδα»

Νιώθουμε ασφαλείς εδώ στην Ελλάδα λένε οι τουρίστες. Και στην Αθήνα και στα νησιά. «Έκανα ιστιοπλοΐα στα νησιά. Η Ύδρα ήταν το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής. Αισθάνομαι αρκετά ασφαλής».

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν οι τουρίστες στα social media από τα μέρη που επισκέπτονται αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA