Τα φαινόμενα αποπλάνησης ανηλίκων από ενήλικες σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Υπάρχουν κάποιες λέξεις που λειτουργούν ως συγχωροχάρτι για κάποιες πράξεις: η γονεϊκή αγάπη, ο έρωτας. Δεν είναι όμως έτσι» ξεκαθάρισε η κυρία Δασκαλάκη, που σημείωσε πως στις τελευταίες περιπτώσεις «μιλάμε για επιστήμονες, οι οποίοι είχαν επιστημονική δομή. Είχαν μάθει να λειτουργούν με το λογικό του κομμάτι».

«Μπορούσαν από τη θέση τους να λειτουργήσουν με τη λογική και όχι να αφεθούν σε αυτά που υποστηρίζουν τώρα» υπογράμμισε η Μάγδα Δασκαλάκη, προσθέτοντας ότι τα παιδιά από την πλευρά τους είχαν αρκετά «κενά» στη ζωή τους.

«Συνήθως τα παιδιά ερωτεύονται την εικόνα που τους παρουσιάζεται. Το δέος του καθηγητή και την πατρική φιγούρα ενός μεγάλου άνδρα και αυτό εκμεταλλεύτηκαν» συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν ορισμένα κενά στην οικογένεια και το περιβάλλον των παιδιών που συχνά εκμεταλλεύονται οι δύο αυτοί εκπαιδευτικοί» σημείωσε η κυρία Δασκαλάκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, οι αστυνομικές αρχές έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής, όμως υπογράμμισε πως θα πρέπει αυτές οι υποθέσεις να καταγγέλλονται στις Αρχές.

«Το Ανηλίκων λειτουργεί πολύ οργανωμένα, με σεβασμό στην ηλικία των παιδιών και μέσω των ψυχολόγων προσπαθεί να τα βοηθήσει» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, συμπληρώνοντας ότι πολλές φορές ο φόβος για στιγματισμό –ειδικά στις τοπικές κοινωνίες- των θυμάτων δεν επιτρέπει να μαθευτεί ένα τέτοιο γεγονός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος εξέφρασε τη λύπη του και τον προβληματισμό του για αυτά τα φαινόμενα, σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτες ενέργειες από ανθρώπους που εκτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Συμπλήρωσε πως είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και ανακρίσεις για τις δύο περιπτώσεις, σημειώνοντας πως η ΟΛΜΕ αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων αρχών για να λάβει τις αποφάσεις της, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει έντονος προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα.