Ο συνήγορος της οικογένειας της μικρής Μαρκέλλας που απήχθη στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, για τις επόμενες κινήσεις της οικογένειας σχετικά με την υπόθεση.

Με την 33χρονη κατηγορούμενη να αρνείται τώρα τα όσα της αποδίδονται περί κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και να εμφανίζεται μετανιωμένη, ανατρέποντας τα όσα είχε αρχικά πει για ερωτική διάθεση απέναντι στο παιδί, ο κ. Κούγιας σχολίασε την αλλαγή στάσης της.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη κλαίγοντας υποστηρίζει πως δεν ανήκει σε κανένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας η κάτι παρόμοιο, καθώς και ότι πήρε το παιδί γιατί ήθελε να το φροντίσει.

«Έχει δικαίωμα να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Όμως απευθύνεται σε δικαστές κι εισαγγελείς και για ορισμένα αδικήματα πρέπει να απευθυνθεί και στην κοινωνία» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Κούγια.

Συμπλήρωσε δε, ότι: «Οτιδήποτε υποστηρίζει κάποιος το στηρίζει σε αντικειμενικά στοιχεία. Υπάρχουν κι αντικειμενικά ευρήματα, αποδείξεις. Το βάψιμο του παιδιού, με την τοξικολογική εξέταση, βρέθηκε κοκτέιλ ναρκωτικών στο παιδί. Δεν το αρνήθηκε, ισχυρίστηκε ότι της έδωσε ναρκωτικά για να ηρεμήσει και κοκαΐνη για να αφυπνιστεί».

Ο έμπειρος ποινικολόγος μάλιστα, κατέστησε σαφή τη θέση της πολιτικής αγωγής, που όπως ανέφερε είναι πεπεισμένη ότι «τα ευρήματα, δείχνουν ανθρώπους που δεν το έκαναν για πρώτη φορά» εστιάζοντας στην χορήγηση κατάλληλης ποσότητας ναρκωτικών σε ένα παιδί ώστε να μην χάσει τη ζωή του ενώ του χορηγήθηκε και κοκαΐνη στη συνέχεια.

«…το να χορηγήσει κάποιος συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών σε ένα παιδί χωρίς να χάσει τη ζωή του, και να χορηγήσεις και κοκαΐνη μετά. Θα ζητήσουμε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του παιδιού» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ερωτηθείς για την ύπαρξη κυκλώματος και τα χρήματα που δαπάνησε η δράστις για να αγοράσει κινητά τηλέφωνα παρά τη δεινή οικονομική της κατάσταση, απάντησε:

«Ήταν επιλογή μας να μην ζητήσουμε αντίγραφα της δικογραφίας για να προστατέψουμε το παιδί. Ζητούμε με πρόσθετες ανακριτικές πράξεις, να γίνει έρευνα στο κινητό της κυρίας. Για τις επικοινωνίες που είχε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απαγωγή, μέχρι να συλληφθεί.»

» Το κοινωνικό περιβάλλον της κυρίας είμαστε σίγουροι ότι θα μας οδηγήσει σε προσωπικότητες ανθρώπων που θα δημιουργήσουν τα ερωτηματικά και ανάλογα τις απαντήσεις θα λυθούν ζητήματα.»

» Η κυρία προσπάθησε να καταστρέψει τον υπολογιστή και το κινητό, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις ηλεκτρονικές επαφές. Βρέθηκαν πολλά χρήματα να ξοδεύει, ενώ η κυρία αυτή αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα και η ίδια έχει αναφέρει ότι αναγκαζόταν να εκδίδεται.»

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι: «υπήρξε προσπάθειας προσέγγισης, μου ζητήθηκε ραντεβού για να δοθούν χρήματα στην οικογένεια. Οι υποψίες μας για κύκλωμα εντείνονται», ενώ ήταν κατηγορηματικός για την στάση της οικογένειας της μικρής Μαρκέλλας που όπως σημείωσε είναι δίπλα στη μικρή.