Τρεις χαρτογραφήσεις εγκληματικών επιθέσεων στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και του Κολωνακίου, στα πέριξ της Ομόνοιας αλλά και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας -τις οποίες παρουσιάζει «Το Βήμα» – αποκαλύπτουν το εύρος της δράσης της συμμορίας των Αλγερινών και Μαροκινών που εξάρθρωσε προσφάτως η ΕΛΑΣ.

Στις χαρτογραφήσεις αυτές φαίνεται η εντυπωσιακή πυκνότητα της δράσης των αλλοδαπών κακοποιών κυρίως στα Εξάρχεια, όπου σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο καταγράφονται 3-4 κλοπές και ληστρικές επιθέσεις ενω εκεί εντοπίστηκαν οι πιο πολλοί από τους αλλοδαπούς ποινικούς.

Με εντυπωσιακό στοιχείο ότι σε ορισμένες οι επιθέσεις συνεχίζονταν ενω τα μέλη της πολυάριθμης συμμορίας ήσαν περιτριγυρισμένα από πολίτες που τους ζητούσαν να σταματήσουν!

Η συμμορία αυτή που αποτελείτο από 130 μέλη, τα οποία διέπραξαν περισσότερες από 405 ληστείες και κλοπές εξαρθρώθηκε σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και Τμημάτων Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας.

Οπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ «τα μέλης της συμμορίας «χτυπούσαν» με κριτήρια προχωρημένης ηλικίας φύλου ( γυναίκες) άτομα νεαρά με μειωμένη σωματική διάπλαση τα οποία δεν προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, τουρίστες , εταιρικά οχήματα . Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε απομονωμένα απόμερα σημεία για να κτυπήσουν…».

Με τον δικηγόρο Αθηνών κ. Σταύρο Γεωργόπουλο που εκπροσωπεί νομικά ορισμένους από τους κατηγρουμένους σε αυτήν την υπόθεση να σημειώνει ότι «πρόκειται για μια σημαντική έρευνα της ΕΛΑΣ που έχει όμως σημαντικές παραμέτρους που δμιουργούν νέα δεδομένα και θα παρουσιασθούν στην διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας».

Στους δύο «χαρτες» των Εξαρχείων και στα πέριξ της Ομόνοιας (Μεταξουργείο, πλατείας Βάθης κλπ) εικονίζονται με κίτρινες σημάνσεις τα σημεία που υπήρξαν κλοπές κι επιθέσεις του δρόμου και με πράσινη επισήμανση τα σημεία όπου συνελήφθησαν μέλη της συμμορίας.

Στον τρίτο χαρτη που αποτυπώνει σχεδόν ολόκληρη τη κεντρική ζώνη της Αθήνας φαίνονται με μπλέ «σημάνσεις» τα σημεία που είχαν δράσει οι 130 ποινικοί από χώρες της βορείου Αφρικής.

1) Την ίδια ώρα εντυπωσιάζουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τη μέχρι τώρα «ανακύκλωση» των εν λόγω κακοποιών οι οποίοι συνολικά -μέχρι τωρα όπου συνελήφθησαν για κακουργηματική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – είχαν αφεθεί 750 περίπου φορές συνολικά κι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Είναι ενδεικτικό έγγραφο της ΕΛΑΣ για εναν 20χρονο μόλις Αλγερινό, μέλος της εν λόγω συμμορίας όπου στο έγγραφο της ΕΛΑΣ σημειώνονται «την 21/4/2019 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 372 Π.Κ Κλοπή από Τ.Α Εξαρχείων. Την 8/7/2018 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 380 Π.Κ Ληστεία από Τ.Α Εξαρχείων. Την 7/6/2018 συνελήφθη για παραβάσεις άρθ. 167 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και 308 ΑΠΛΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ από την Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Ασφαλείας Αττικής. Την 7/3/2018 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρθ 225 ΨΕΥΔΗΣ ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ από την Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Την 5/7/2018 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 372 Π.Κ ΚΛΟΠΗ, από το Τ.Α Εξαρχείων Την 13/8/2019 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 45 , 45 , 98 ,372 ,167 από το Τ.Α Συντάγματος . Την 21/4/2019 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 372 Π.Κ Κλοπή από Τ.Α Εξαρχείων.Την 8/7/2018 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 380 Π.Κ Ληστεία από Τ.Α Εξαρχείων. Την 7/6/2018 συνελήφθη για παραβάσεις άρθ. 167 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και 308 ΑΠΛΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ από την Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Ασφαλείας Αττικής. Την 7/3/2018 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρθ 225 ΨΕΥΔΗΣ ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ από την Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Την 5/7/2018 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 372 Π.Κ ΚΛΟΠΗ, από το Τ.Α Εξαρχείων. Την 13/8/2019 σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις αρ. 45 , 45 , 98 ,372 ,167 από το Τ.Α Συντάγματος». Κι ο οποίος δεν είχε προφυλακισθεί ούτε μία φορά.